XBLOG logo @2x

Nokia Lumia 2020: Αυτό είναι το tablet που δεν είδαμε ποτέ

Η πράσινη συσκευή στη φωτογραφία είναι το tablet το Nokia.

Μπορεί σήμερα η Microsoft να έχει αφήσει στην άκρη τα Lumia για να επικεντρωθεί σε κερδοφόρους κλάδους, ωστόσο υπήρχε μια περίοδος που σε συνεργασία με τη Nokia ανακοίνωνε συνέχεια νέες συσκευές. Ιδιαίτερα, την περίοδο 2013-14 οι δύο εταιρίες είχαν παρουσιάσει πολλές αξιόλογες προτάσεις.

Εκείνη την περίοδο ακουγόταν ότι η Nokia θα ανακοινώσει τη ναυαρχίδα στα smartphones Lumia McLaren και το tablet Lumia 2020, ωστόσο όπως όλοι γνωρίζουμε ποτέ δεν τα παρουσίασε. Φυσικά είχαν δημιουργηθεί τα πρωτότυπα μοντέλα και παρότι τότε δεν τα είχαμε δει, τώρα ο χρήστης @nokibar του κινέζικου δικτύου Baidu δημοσίευσε μια εικόνα από τις “πλάτες” πολλών Lumia, συμπεριλαμβανομένου και του 2020.

Σύμφωνα με τις φήμες, το Nokia Lumia 2020 ενσωμάτωνε 8,3-ιντσών οθόνη, Qualcomm Snapdragon 800 -το καλύτερο chipset εκείνης της περιόδου-, 2 GB μνήμη RAM, 4G LTE συνδεσιμότητα και κάμερα με οπτικά Carl Zeiss και τεχνολογία PureView. Η ανακοίνωση του tablet είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress (MWC) στις αρχές του 2014, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Το 2020 θα λειτουργούσε με Windows RT, ένα λειτουργικό που παρότι λανσαρίστηκε με πολλές προσδοκίες από την πλευρά της Microsoft, τελικά αποδείχτηκε το πιο αποτυχημένο που είχε φτιάξει και άμεσα το απέσυρε από την αγορά, μαζί με τις ελάχιστες συσκευές που το χρησιμοποιούσαν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.