XBLOG logo @2x

Η Nokia εξαγοράζει την Withings, μια κατασκευάστρια wearable συσκευών

Η Nokia προετοιμάζεται για το μεγάλο της comeback στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων και για αυτό ανακοίνωσε την εξαγορά της Withings.

Η Withings είναι μια γαλλική κατασκευάστρια η οποία μεταξύ άλλων πουλάει φορετές (έξυπνα ρολόγια) και οικιακές συσκευές. Όλες οι συσκευές της σχετίζονται με την υγεία και το περιβάλλον του χρήστη. Με αυτή τη κίνηση καταλαβαίνουμε ότι η Nokia θέλει να μπει για τα καλά στην αγορά των wearable συσκευών, αλλά και του Internet of Things του οποίου το μέλλον φαίνεται κερδοφόρο.

Τα έξυπνα ρολόγια Withings Activite
Τα έξυπνα ρολόγια Withings Activite

Ο πρόεδρος της Nokia, Ramzi Haidamus, δήλωσε ότι τώρα η φιλανδική κατασκευάστρια βρίσκεται στη μοναδική θέση «να οδηγήσει το επόμενο κύμα καινοτομίας στη ψηφιακή υγεία.» Ο CEO της Withings, Cedric Hutchings, συμφώνησε με τον Haidamus συμπληρώνοντας ότι είναι «ενθουσιασμένοι που μαζί με τη Nokia θα βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα το όραμα της συνδεδεμένης υγείας σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.»

Η Nokia πρόκειται να δαπανήσει €170 εκατομμύρια για την εξαγορά της Withings. Οι δύο ευρωπαϊκές εταιρίες συμφώνησαν τα λεφτά να δοθούν σε μετρητά και η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2016.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.