XBLOG logo @2x

Nokia 5800 XpressMusic: Με οθόνη αφής και λειτουργικό S60

Λίγο μετά την εκπνοή του 2008 αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στα ράφια των καταστημάτων το πρώτο κινητό της Nokia με οθόνη αφής και λειτουργικό Symbian S60. Αν και δεν είναι το πρώτο τηλέφωνο της σουηδικής εταιρίας με οθόνη αφής, μιας και πριν από αρκετά χρόνια είχαν προηγηθεί το 7700 και το 7710, ωστόσο είναι το πρώτο τηλέφωνο που προσπαθεί να ενσωματώσει οθόνη αφής και λειτουργικό σύστημα S60.

To Nokia 5800 XpressMusic λοιπόν σίγουρα θα κερδίσει αρκετούς φανατικούς θαυμαστές, ωστόσο δεν θα έλεγα ότι εντυπωσιάζει με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Παρόλο που το μέγεθος και η ανάλυση της οθόνης κρίνονται άκρως ικανοποιητικά (3,2″ 640 x 360 pixels), η ανακοίνωση πως το 5300 θα διαθέτει ενσωματωμένη γραφίδα έφερε μεγάλη δυσαρέσκεια σε όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες του τηλεφώνου μόνο με τα δάχτυλα.

Ο ταχύτατος επεξεργαστής ARM 11, χρονισμένος στα 369 MHz, καθώς και τα 128 ΜΒ Ram σίγουρα θα μπορέσουν να τρέξουν ικανοποιητικά όλες τις Symbian εφαρμογές που κυκλοφορούν.

Παρόλο που το 5800 είναι μία καθαρά μουσική συσκευή, διαθέτει και πλήθος φωτογραφικών δυνατοτήτων. Η κάμερα ανάλυσης 3,2 megapixel με το διπλό LED Flash και την ενσωματωμένη λειτουργία auto focus υπόσχεται ικανοποιητικές φωτογραφίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να τραβήξει και βίντεο σε ανάλυση 640 x 480 pixels με 30 fps.

Όπως όλες οι καινούριες Touch Screen συσκευές που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και το 5800 ενσωματώνει πλήθος τεχνικών δυνατοτήτων, προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά αρχείων, τη γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και την πλοήγηση στους δρόμους. Έτσι, λειτουργίες όπως Wi-Fi, HSDPA, GPS και MicroUSB ενσωματώνονται στο νέο τηλέφωνο.

Τέλος μιας και το 5800 XpressMusic δεν διαθέτει μεγάλη εσωτερική μνήμη (μόλις 81 ΜΒ), σίγουρα η  θύρα MicroSD θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.