XBLOG logo @2x

Έρχεται ο διάδοχος του Nokia 3310 μετά από 17 χρόνια

Τον διάδοχο του αξέχαστου Nokia 3310 θα δούμε σύντομα από την HMD Global Oy, την φιλανδική κατασκευάστρια που έλαβε τα δικαιώματα για να λανσάρει νέα κινητά Nokia. Η εταιρία πρόκειται να το ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της έκθεσης MWC 2016, παράλληλα με νέα Nokia smartphones.

Η HMD έχει ήδη κυκλοφορήσει το Nokia 6 στη Κίνα όπου έγινε ανάρπαστο. Το 6 είναι ένα Android smartphone με 5,5-ιντσών full HD οθόνη, επεξεργαστή Snapdragon 430, 4GB RAM και 16-megapixel κάμερα. Τα νέα smartphones της θα ονομάζονται Nokia 5 και Nokia 3 και αναμένεται να είναι φθηνότερα.

Το Nokia 5, για παράδειγμα, φημολογείται ότι θα έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το 6, αλλά θα ενσωματώνει μικρότερη οθόνη (5,2” HD), λιγότερη RAM (2GB) και χαμηλότερης ανάλυσης κάμερα (12-megapixels). Εξαιτίας αυτών των αλλαγών η τιμή θα πέσει κατά €50 (δηλ. στα €199 από €249). Το Nokia 3 θα είναι ακόμα πιο αδύναμο με κόστος €149.


Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα Android One smartphones ήρθαν στην Ελλάδα με προσιτές τιμές


Για τον διάδοχο του Nokia 3310 δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες, αλλά ένα είναι σίγουρο: η HMD πρέπει να φτιάξει ένα κινητό τόσο ισχυρό όσο το 3310 και με την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να μπορεί να το αποκαλεί διάδοχο του 3310. Η τιμή του έχει οριστεί στα €59.

Η HMD θα διοργανώσει μια εκδήλωση στις 26 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη για την παρουσίαση των κινητών, και εφόσον θα ανακοινωθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος είμαστε σίγουροι ότι θα κυκλοφορήσουν κανονικά στη χώρα μας. Υπομονή λίγες μέρες ακόμα…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.