XBLOG logo @2x

Nokia: Τρία νέα τηλέφωνα για την οικογένεια XpressMusic

Τον τελευταίο καιρό η Nokia προωθεί πολύ την σειρά κινητών τηλεφώνων Xpress Music και φροντίζει να την εφοδιάζει συνεχώς με νέες συσκευές για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τρία νέα μοντέλα που αναμένεται να εμπλουτίσουν την γνωστή οικογένεια μέχρι το τέλος του έτους.

Το καλύτερο από τα τρία μοντέλα είναι αναμφίβολα το Nokia 5730 XpressMusic, για το οποίο είχαμε γράψει αρκετές πληροφορίες πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, το μεσαίο μοντέλο όσον αφορά την τιμή είναι το Nokia 5330 XpressMusic, ενώ η πιο φθηνή πρόταση ακούει στο όνομα Nokia 5030.

Μιας και για το 5730 έχουμε ξαναγράψει, σκέφθηκα σε αυτό το post να ασχοληθούμε με τα άλλα δύο μοντέλα και περισσότερο με το 5330…

Nokia 5330 XpressMusic

Nokia 5330 XpressMusic

Σίγουρα το 5330 θα σας εκπλήξει ευχάριστα με το ξεχωριστό και πρωτοποριακό του design. Πρόκειται για ένα slide up τηλέφωνο που, ενώ βασίζεται στο S40, δηλαδή είναι ένα «χαζό» κινητό, διαθέτει αρκετά καλές λειτουργίες για έναν μέσο χρήστη.

Με οθόνη 2,4″ (16 εκ. χρωμάτων) και κάμερα 3 Megapixels με λειτουργία autofocus, σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα High End τηλέφωνο. Ωστόσο η Nokia φρόντισε να κρατήσει και την τιμή του σε αρκετά χαμηλά επίπεδα προκειμένου να δελεάσει το κοινό.

Τα πλήκτρα αφής XpressMusic στην πλαϊνή όψη της συσκευής εξασφαλίζουν άμεση πρόσβαση στη μουσική. Η έξοδος για βύσμα των 3.5 mm προσφέρει κρυστάλλινο ήχο, όποιο τύπο ακουστικών και αν χρησιμοποιήσετε, ενώ η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξασφαλίζει περισσότερες από 26 ώρες μουσικής αναπαραγωγής. Φυσικά, το Nokia 5330 XpressMusic παρέχει πρόσβαση σε sites που ειδικεύονται στο μοίρασμα περιεχομένου online, όπως το Ovi, το Facebook και το MySpace.

Tο Nokia 5330 XpressMusic αναμένεται στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα 160 ευρώ. Μία κάρτα των 2 GB θα παρέχεται στη βασική του συσκευασία.

Nokia 5030

Nokia 5030

To Nokia 5030 είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κεραία ραδιοφώνου FM, καθιστώντας έτσι περιττή τη χρήση ακουστικών ή εξωτερικών ηχείων. Η συγκεκριμένη συσκευή ανταποκρίνεται με το παραπάνω στο όνομα XpressRadio, αφού το ραδιόφωνο ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ η επιλογή των σταθμών γίνεται με δύο πλήκτρα που βρίσκονται στην πλαϊνή όψη του τηλεφώνου.

Τοποθετημένο πλαγίως σε ένα τραπέζι, το Nokia 5030 μοιάζει με φορητό ραδιόφωνο FM και είναι ιδανικό για τις αναδυόμενες αγορές, όπου το ραδιόφωνο αποτελεί το βασικό μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των ανθρώπων. Το Nokia 5030, το οποίο μπορεί να παίζει ραδιόφωνο για μία ολόκληρη ημέρα, έχει χρόνο ομιλίας 10 ώρες, συνοδεύεται από δυνατό ηχείο και διατίθεται σε δύο χρώματα, κόκκινο και γκρι γραφίτη.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα πιο οικονομικά τηλέφωνα της Nokia με ραδιόφωνο FM και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής κάτω από € 40, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.