XBLOG logo @2x

Nokia: Το Ovi Store ανοίγει τις πόρτες του στην Ελλάδα

Καθώς η ζήτηση για εφαρμογές, παιχνίδια και περιεχόμενο για κινητά τηλέφωνα, αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο το ηλεκτρονικό κατάστημα Ovi Store της Nokia μπορεί και υποστηρίζει κατά μέσο όρο 1.7 εκατ. downloads καθημερινά, ενώ ο κάθε ενεργός χρήστης εκτιμάται ότι κατεβάζει κάθε μήνα 8.5 εφαρμογές κατά μέσο όρο.

Οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί της δυναμικής που αναπτύσσεται και της δυνατότητας που παρέχει η Nokia στους developers να προσεγγίζουν καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Από την πρώτη μέρα, η Nokia συνειδητοποίησε πόσο σημαντική είναι για τους καταναλωτές η προσαρμογή του Ovi store στο τοπικό επίπεδο και στο περιεχόμενο της κάθε χώρας. Κάτω από αυτό το πρίσμα, το Ovi Store προσφέρεται, πλέον, πλήρως προσαρμοσμένο στα ειδικά χαρακτηριστικά των τοπικών αγορών σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υποστηρίζοντας συνολικά 30 διαφορετικές γλώσσες», είπε μεταξύ άλλων ο Greig Williams, Γενικός Διευθυντής της Nokia South East Europe, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ.

Το Ovi store υποστηρίζει εφαρμογές και περιεχόμενο που έχουν αναπτύξει ανεξάρτητοι developers για κινητά Nokia, συμπεριλαμβανομένων αρχείων μουσικής και βίντεο, καθώς επίσης και ringtones ή wallpapers. Παράλληλα, το ελληνικό Ovi Store έχει εμπλουτιστεί με μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών τοπικού ενδιαφέροντος που προέρχονται από αναγνωρισμένους παρόχους  περιεχομένου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το MAD TV, το MyPhone.gr και άλλα.

Από την Δευτέρα 21 Ιουνίου όλα τα smartphones της Nokia (πχ τα μοντέλα N97 mini, 5230, X6, E52, E72 κλπ) θα πωλούνται στην ελληνική αγορά με προεγκατεστημένη την εφαρμογή Ovi maps, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Παράλληλα, όσοι είναι ήδη κάτοχοι αυτών ή άλλων συσκευών Nokia, θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν την εφαρμογή Ovi Maps, χωρίς κόστος, από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.nokia.gr/maps, ενώ σύντομα, όλα τα smartphones της εταιρίας θα διαθέτουν τα Ovi Maps προεγκατεστημένα.

Η εφαρμογή Ovi maps της Nokia βασίζεται στην κορυφαία τεχνολογία ψηφιακών χαρτών και πλοήγησης της  NAVTEQ, κι εξασφαλίζει στους χρήστες των κινητών Nokia χάρτες με γεωγραφική κάλυψη που είναι καλύτερη από την αντίστοιχη οποιασδήποτε άλλης εταιρείας, ακόμη και της Google. Τον Ιανουάριο του 2010, η Nokia ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει, χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση, την υπηρεσία πλοήγησης για οδηγούς ή πεζούς, καλύπτοντας 70 χώρες και υποστηρίζοντας φωνητικές οδηγίες σε 45 γλώσσες. Από τότε μέχρι και σήμερα, η εφαρμογή έχει γίνει download περισσότερες από 10 εκατομμύρια φορές.

Η τελευταία έκδοση των Ovi Maps συνοδεύεται από χάρτες υψηλής ποιότητας και χαρακτηριστικά όμοια με εκείνα των αυτόνομων συσκευών πλοήγησης, διαθέσιμα δωρεάν χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Για τη χρησιμοποίηση της εφαρμογής καθώς και για την αγορά συμπληρωματικών χαρτών, είτε κωδικών λογισμικού ή άλλων πληροφοριών δεν γίνεται καμία πρόσθετη χρέωση. Παρόλα αυτά, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξει χρέωση από το δίκτυο κινητής για τη μεταφορά δεδομένων (εάν, για παράδειγμα,  ο χάρτης μιας συγκεκριμένης χώρας ή πόλης δεν έχει εγκατασταθεί off-line).

Την ίδια στιγμή , οι φανατικοί χρήστες των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια νέα διάσταση στην επικοινωνία με τους φίλους, ενεργοποιώντας τον λογαριασμό του Facebook και χρησιμοποιώντας τη σύνδεση με τα Ovi Maps ώστε να μπορούν να ενημερώνουν για την πραγματική τους θέση και τις επιθυμίες τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.