XBLOG logo @2x

Nokia: Παρουσίαση του πρόσφατου portfolio προϊόντων

Τις νέες συσκευές Nokia N900 και Nokia N97 mini παρουσίασε σήμερα η εταιρία σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του συνεδρίου Infocom World 2009 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Οι νέες αυτές συσκευές θα είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά στα μέσα Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου βρέθηκε στο Caravel και ο Greig Williams, Γενικός Διευθυντής της Nokia Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Greig Williams, Γενικός Διευθυντής της Nokia Νοτιοανατολικής ΕυρώπηςΟ Greig Williams αναφέρθηκε στις τάσεις και τις εξελίξεις της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας. Το γεγονός ότι η Nokia έχει πουλήσει 1,1 δις συσκευές και έχει 36 εκατομμύρια χρήστες κινητών Νseries, της δίνει μια βαθιά γνώση σχετικά με τους καταναλωτές και για το πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές τους και βασίζονται τόσο σε αυτές όσο και στον υπολογιστή τους.

Επίσης, η Nokia έχει σημειώσει μία αύξηση 315% στο mobile internet traffic μεταξύ του 2007 και 2008, ενώ τα στοιχεία για την τρέχουσα χρονιά πρόκειται να διπλασιαστούν. Η χρήση των κοινωνικών δικτύων στα κινητά τηλέφωνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα οχήματα αυτής της αλλαγής. Η επιθυμία των ανθρώπων για άμεση ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μέσω των κινητών τηλεφώνων δείχνει πόσο πολύ θέλουν να ζήσουν τη στιγμή και να μοιραστούν πράγματα με εκείνους που έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς.

Η Nseries, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες Ovi και άλλες γνωστές εφαρμογές όπως το Facebook, το Flickr και το YouTube θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την πορεία προς ένα πραγματικά  κοινωνικό και κινητό διαδίκτυο. Για παράδειγμα, υπάρχουν 300 εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι επισκέπτονται το Facebook μέσω των κινητών τηλεφώνων τους (Inside Facebook, November 2008) οι οποίοι, κάθε εβδομάδα μοιράζονται μεταξύ τους 1 δις πληροφορίες (Facebook Statistics, August 2009).

Δυστυχώς δεν παρακολούθησα την ομιλία του κ. Williams απ΄την αρχή, αφού λόγω βροχής και κίνησης στο κέντρο άργησα λίγο να φτάσω στο Caravel.

Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία του Άρη Μάρκου, Operative Product Manager της Nokia, ο οποίος μίλησε αμέσως μετά τον κ. Williams.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.