XBLOG logo @2x

Nokia: Καλύτερη εταιρία τεχνολογίας στην αειφόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Dow Jones Index

Η Nokia είναι η καλύτερη εταιρία τεχνολογίας στον κόσμο στην αειφόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με την έκδοση 2009 – 2010 του Dow Jones Sustainability Indexes, της έκθεσης υψηλού κύρους η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα. Η φινλανδική εταιρία, έχοντας ήδη λάβει αρκετές διακρίσεις στο παρελθόν ως ηγέτης στις κατηγορίες των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, επιλέγεται αυτή τη χρονιά ως “World Technology Supersector Leader” και παίρνει την πρώτη θέση στον κόσμο στον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι Dow Jones Indexes αποτελούν ένα εργαλείο με παγκόσμια αναγνώριση, βάσει του οποίου αξιολογούνται οι κορυφαίες επιχειρήσεις στον κόσμο σε σχέση με το πόσο καλά καταφέρνουν να ενσωματώσουν τις αρχές και τις πρακτικές της αειφόρου ανάπτυξης στις δραστηριότητες τους. Oι συγκεκριμένοι δείκτες αντλούν επιλεγμένα στοιχεία από 2.500 επιχειρήσεις σε περισσότερες από 50 χώρες και τις εμπιστεύονται κορυφαίοι θεσμικοί επενδυτές.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, η Nokia ενσωματώνει τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, ενώ φροντίζει όλες οι συσκευές που κατασκευάζει να έχουν λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, είτε μέσω της συσκευασίας και της χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, είτε μέσω της διαδικασίας παραγωγής, των πρώτων υλών και της δυνατότητας ανακύκλωσης.

Η Nokia συνεργάζεται με ένα πλήθος φορέων του δημοσίου, ΜΚΟ και ομάδες εθελοντών έτσι ώστε να αξιοποιήσει την δύναμη της τεχνολογίας των κινητών επικοινωνιών για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών, κοινωνικών ή οικονομικών προβλημάτων. Μερικές από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ειδικού λογισμικού για κινητά τηλέφωνα, το οποίο θα βοηθά τις υγειονομικές υπηρεσίες της Βραζιλίας να παρακολουθούν και να καταπολεμούν την εξάπλωση ασθενειών, ή τη χρήση συσκευών και δικτύων κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού υψηλής ποιότητας σε παιδιά που ζούν σε απομακρυσμένες, ή μη προνομιούχες περιοχές της Βραζιλίας, των Φιλιππίνων και της Νοτίου Αφρικής.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, η Nokia εργάζεται αδιάκοπα για τη μείωσης της ενέργειας που καταναλώνουν οι συσκευές της, όσο και για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης όλων των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο περιορισμός των επαγγελματικών ταξιδιών, οι επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και τα σχέδια για την αύξηση του ποσοστού πράσινης ενέργειας, που τώρα βρίσκεται ήδη στο 25 % του συνόλου της κατανάλωσης της εταιρίας.

Η εταιρία έχει επίσης προχωρήσει στην κατασκευή γραφείων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και διαθέτουν υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης και συνεργάζεται με το δίκτυο των προμηθευτών της ώστε να συμφωνήσουν σε ένα σύνολο υψηλών περιβαλλοντικών και κοινωνικών προδιαγραφών.

Περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης της Nokia μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση nokia.com/corporate-responsibility.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.