XBLOG logo @2x

Το Nintendo Switch ανεβάζει το gaming σε άλλο επίπεδο

Η Nintendo παρουσίασε την καινούργια και πολυαναμενόμενη παιχνιδοκονσόλα της που αποκαλεί Nintendo Switch. Το “Switch” είναι μάλλον το πιο κατάλληλο όνομα που μπορεί να περιγράψει τη νέα συσκευή των Γιαπωνέζων, αφού είναι και κονσόλα για το σαλόνι και φορητή κονσόλα για τον δρόμο ή το αεροπλάνο.

Το Switch αποτελείται από τη κύρια συσκευή και από τους μοχλούς (Joy-Con) στα πλάγια που μπορούν να αφαιρεθούν για να παίζει ο χρήστης μαζί με τους φίλους του. Η κύρια συσκευή διαθέτει οθόνη και όλο το hardware, καθώς και μία βάση για να μένει όρθιο όταν δεν είστε στο σπίτι. Τα παιχνίδια είναι σε μορφή κάρτας μνήμης (Game Cards) οι οποίες τοποθετούνται στο πάνω μέρος της συσκευής.

Το Nintendo Switch Dock (πάνω) και το Switch (κάτω)
Το Nintendo Switch Dock (πάνω) και το Switch (κάτω)

Για να παίξετε τα παιχνίδια του Switch στην τηλεόραση θα πρέπει να το συνδέσετε στο Nintendo Switch Dock το οποίο μένει μόνιμα συνδεμένο με την τηλεόρασή σας, και μπορείτε επίσης να συνδέσετε το τηλεχειριστήριο Switch Pro Controller της Nintendo που θυμίζει αυτά των PlayStation και Xbox και πωλείται ξεχωριστά.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, και εδώ έχουμε καλά νέα γιατί η Nintendo θα επιτρέψει σε τρίτες εταιρίες να αναπτύξουν παιχνίδια για το Switch. Στο trailer βλέπουμε τα The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon, Mario Kart, Super Mario και NBA και έχει επιβεβαιωθεί ότι οι Activision, Ubisoft, Bethesda, Square Enix και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα θα κυκλοφορήσουν τα δικά τους παιχνίδια για το Nintendo Switch. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παίχτες μπορούν να δημιουργήσουν τοπικά multiplayer modes φέρνοντας ο καθένας την κονσόλα του.

Τέλος, το μόνο που γνωρίζουμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας είναι ότι διαθέτει «οθόνη υψηλής ανάλυσης». Θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.