XBLOG logo @2x

Η Nintendo έχασε δισεκατομμύρια μετά την “μεγάλη αποκάλυψη” για το Pokemon GO

Το Pokemon GO είναι μια πρωτοφανής επιτυχία, όμως η Nintendo πρόσφατα παραδέχτηκε ότι δεν θα έχει άμεσα κέρδη από το παιχνίδι, προκαλώντας την απώλεια $6.7 δισεκατομμυρίων από την εμπορική της αξία. Η αξία της Nintendo ανέβηκε στα $7.5 δισεκατομμύρια όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι στις 11 Ιουλίου. Από τότε που κυκλοφόρησε, το Pokemon GO έχει προσθέσει $12 δισεκατομμύρια στην αξία της Nintendo.

Η Nintendo έστειλε ένα γράμμα στους επενδυτές της στις 22 Ιουλίου ενημερώνοντας τους σχετικά με την συμμετοχή της στην ανάπτυξη του νέου παιχνιδιού: δεν ανέπτυσσε και δεν κυκλοφόρησε αυτή το παιχνίδι. Η Niantic το έφτιαξε και αυτή λαμβάνει τα έσοδα. Η Nintendo έχει μερίδιο 32% στην The Pokemon Company, την εταιρία που πουλάει και δίνει άδειες για το franchise των Pokemon σε τρίτες εταιρίες. Η The Pokemon Company θα λάβει χρήματα για τις άδειες από την Niantic, επομένως η Nintendo θα λάβει μόνο ένα μέρος από αυτά τα έσοδα.

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου, την πρώτη μέρα στο χρηματιστήριο μετά την αποστολή της επιστολής, η αξία της μετοχής της Nintendo έπεσε κατά 18%. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χτύπημα στις μετοχές της εταιρίας από το 1990, σύμφωνα το Bloomberg.

Πολλοί έχουν συνδέσει τα Pokemon με την Nintendo επειδή η εταιρία κυκλοφορεί τα παιχνίδια για τις κονσόλες της και κατέχει ένα μέρος της The Pokemon Company. Ωστόσο, η Nintendo δεν είχε κανέναν ρόλο στην ανάπτυξη του Pokemon GO.

Η Nintendo θα παράγει και θα διανέμει το αξεσουάρ Pokemon Go Plus, ένα βραχιόλι χειρός που συνδέεται με το smartphone μέσω Bluetooth, και μετά δονείται και ανάβει ένα φως όταν οι παίχτες βρίσκονται σε PokeStops ή όταν συναντούν Pokemon. Το κόστος του ανέρχεται στα $35 και θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.