XBLOG logo @2x

Nikon D5600: Η νέα entry-level DSLR με αισθητήρα 24.2MP DX format

Η Nikon επεκτείνει τη σειρά φωτογραφικών μηχανών με συμβατότητα SnapBridge με την κυκλοφορία της Nikon D5600. Πρόκειται για μια DSLR αξιώσεων με φορμά DX για άτομα που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον δημιουργικό κόσμο της φωτογραφίας. Από τα παιχνιδίσματα της σκιάς όταν ο ήλιος βρίσκεται ψηλά έως τη λήψη video από πρωτότυπες γωνίες, η νέα Nikon D5600 είναι μια φωτογραφική μηχανή που δίνει τη δυνατότητα να εξερευνάτε νέες ιδέες.

Η ποιότητα εικόνας είναι πάνω από όλα και ο μεγάλος αισθητήρας εικόνας 24.2ΜP της Nikon D5600 με φορμά DX αποτυπώνει με ευκρίνεια κάθε λεπτή υφή και αποδίδει φωτογραφίες και video με εξαιρετικά ευκρινείς λεπτομέρειες. Το εύρος ISO 100-25600 και η ευαισθησία ISO που επεκτείνεται στα 6400 στη λειτουργία «Νυχτερινό τοπίο», εξασφαλίζει την εύκολη διαχείριση των σκηνών με χαμηλό ή δύσκολο φωτισμό.

Χάρη στην εφαρμογή SnapBridge της Nikon, οι χρήστες μπορούν να συγχρονίζουν αυτόματα τις φωτογραφίες σε μια έξυπνη συσκευή καθώς τις τραβάνε και, στη συνέχεια, να μοιράζονται τα εντυπωσιακά αποτελέσματά τους ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Με την Nikon D5600, η εφαρμογή SnapBridge παρέχει επίσης τη δυνατότητα χρήσης της συνδεδεμένης έξυπνης συσκευής για απομακρυσμένες λήψεις μέσω της ενσωματωμένης κεραίας Wi-Fi της φωτογραφικής μηχανής. Κατά τις λήψεις με το σκόπευτρο, η λεπτομερής λειτουργία Fn αφής παρέχει μια εύχρηστη εναλλακτική στη χρήση του επιλογέα εντολών ή του πολυ-επιλογέα: οι φωτογράφοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να χειρίζονται τον έλεγχο της Αυτόματης ευαισθησίας καθώς και να επιλέγουν το σημείο εστίασης ή να πραγματοποιούν άλλες σημαντικές ρυθμίσεις μέσω της μεγάλης οθόνης αφής.

Παράλληλα, χάρη στη ράβδο προώθησης καρέ, ένα χαρακτηριστικό που προέρχεται από τις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές D5 και D500 της Nikon, έχετε τη δυνατότητα γρήγορης κύλισης στις εικόνες στη λειτουργία απεικόνισης. Για τα άτομα που τραβάνε συχνά video, η νέα λειτουργία Time-lapse video (που έχει κληρονομηθεί από τις υψηλής τεχνολογίας DSLR της Nikon) απλοποιεί τη διαδικασία μετατροπής των αργών σκηνών σε δραματικές σεκάνς σε γρήγορη κίνηση.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε:

“Η νέα Nikon D5600 είναι τέλεια για τα άτομα που έχουν συνηθίσει να φωτογραφίζουν με smartphone και θέλουν να επεκτείνουν τις φωτογραφικές τους ικανότητες και έπειτα να μοιράζονται τη δημιουργικότητά τους με άλλους. Η εξαιρετικής απόκρισης πτυσσόμενη οθόνη αφής και το οπτικό σκόπευτρο σάς χαρίζουν την απόλυτη ελευθερία να αποτυπώνετε τον κόσμο όπως τον βλέπετε. Η ισχυρή τεχνολογία απεικόνισης της Nikon εξασφαλίζει ότι κάθε φωτογραφία σας αξίζει να τη μοιραστείτε με άλλους και αυτό γίνεται πλέον εύκολα χάρη στην τεχνολογία SnapBridge”

ΣΥΝΟΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

  • Ποιότητα εικόνας Nikon DSLR: ο μεγάλος αισθητήρας 24,2 megapixel με φορμά DX, το μεγάλο εύρος ISO 100-25600 και ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4 συνδυάζονται για τη δημιουργία εκπληκτικών εικόνων και εντυπωσιακής λεπτομέρειας ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • SnapBridge: χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth low energy για να εξασφαλίζει στη D5600 τη δυνατότητα να διατηρεί μια μόνιμη σύνδεση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας με ένα smartphone ή tablet. Συγχρονίστε και κοινοποιήστε εν κινήσει μέσω της σύνδεσης Bluetooth τις φωτογραφίες ποιότητας DSLR που τραβάτε. Μεταφέρετε εύκολα τα video ή χρησιμοποιήστε μια έξυπνη συσκευή για να πραγματοποιήσετε απομακρυσμένη λήψη μέσω της ενσωματωμένης δυνατότητας Wi-Fi της φωτογραφικής μηχανής.
  • Πτυσσόμενη οθόνη αφής: μεγάλη οθόνη LCD 3.2” με ευρεία γωνία θέασης και υψηλή ανάλυση 1.037k-dot.
  • Οπτικό σκόπευτρο: κάλυψη περίπου 95% του κάδρου με μεγέθυνση περίπου 0,82x
  • Ακρίβεια AF: δεν χάνετε το παραμικρό χάρη στο εξαιρετικά ευκρινές σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων που περιλαμβάνει εννέα αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type) στο κέντρο και ταχύτητα συνεχούς λήψης έως 5 fps.
  • Video που αξίζει να κοινοποιείτε: τραβήξτε ομαλά, εξαιρετικά λεπτομερή video Full HD με ταχύτητες καρέ που φτάνουν τα 50p/60p.
  • Έτοιμη για ταξίδια: το κυρίως σώμα ζυγίζει μόλις 415gr (κατά προσέγγιση) και περιλαμβάνει μια βαθιά λαβή που εξασφαλίζει σταθερό και εξαιρετικά άνετο κράτημα.
  • Επεκτάσιμο σύστημα: συμβατότητα με μεγάλο εύρος φακών NIKKOR και φλας Speedlight της Nikon, καθώς και το στερεοφωνικό μικρόφωνο ME-1 της Nikon και το ασύρματο μικρόφωνο ME-W1.
  • Κιτ: η D5600 διαθέτει πολλές επιλογές κιτ. Το εξαιρετικά ευέλικτο κιτ δύο φακών zoom VR είναι ιδανικό για κάθε χρήση από μοναδικές φωτογραφίες ταξιδιών έως απομακρυσμένη δράση. Περιλαμβάνει τη φωτογραφική μηχανή D5600, τον ευρυγώνιο φακό zoom AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR και τον τηλεφακό zoom AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR. Οι φακοί AF-P NIKKOR αποτελούν μια τέλεια επιλογή για τους χρήστες που ενδιαφέρονται για τη λήψη video καθώς αυτοί οι φακοί εστιάζουν γρήγορα και αθόρυβα, ώστε να τραβάτε ομαλά πλάνα video ουσιαστικά χωρίς κανένα μηχανικό θόρυβο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.