XBLOG logo @2x

Αποκαλύφθηκε η νέα αρχική οθόνη των Nexus κινητών

Στα Nexus 5X και Nexus 6P, έτσι είναι ο launcher.

Η Google φέτος θα λανσάρει τα νέα smartphones Marlin και Sailfish για τη σειρά Nexus, κατασκευασμένα από την HTC, και θα είναι από τα πρώτα της αγοράς που θα τρέχουν το Android 7.0 Nougat. Τα κινητά θα κυκλοφορήσουν με έναν νέο launcher προ-εγκατεστημένο, και τώρα το Android Police δημοσίευσε τα πρώτα GIF screenshots που δείχνουν πώς θα λειτουργεί.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που παρατηρούμε είναι η αφαίρεση της μπάρας αναζήτησης στο Google. Πλέον, αντί για μπάρα, θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο (tab) που άμα το πατήσουμε θα εμφανίσει την μπάρα αναζήτησης. Χάρη σε αυτή την αλλαγή δεν θα εμφανίζεται συνεχώς η μπάρα που σε πολλούς χρήστες δεν αρέσει, και επίσης θα μάθει σε όσους δεν το γνωρίζουν, το Google Now το οποίο εμφανίζει κάρτες με χρήσιμες πληροφορίες, όπως τον καιρό, σημαντικές ειδήσεις, οδηγίες για την δουλειά, νέα για την αγαπημένη αθλητική ομάδα κ.ά..

Nexus launcher Android 7.0 Nougat leak

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή που βλέπουμε είναι η αφαίρεση του κουμπιού για την εμφάνιση του «συρταριού εφαρμογών» (app drawer), δηλαδή των εφαρμογών που έχουμε εγκατεστημένες. Η Google προτίμησε να δώσει την αίσθηση ενός κανονικού συρταριού, οπότε για να εμφανίσουμε τις εγκατεστημένες εφαρμογές μας θα πρέπει να σύρουμε από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω. Η αμερικάνικη εταιρία έχει τοποθετήσει ένα βελάκι στο κάτω μέρος της οθόνης για να θυμίζει στους χρήστες ότι πρέπει να σύρουν για να το εμφανίσουν.

Nexus launcher Android 7.0 Nougat leak (2)

Ανοίγοντας το συρτάρι εφαρμογών, στο πάνω μέρος βρίσκουμε την μπάρα αναζήτησης εφαρμογών, και ακριβώς από κάτω τις τέσσερις κορυφαίες εφαρμογές που εμφανίζονται με βάση τη χρήση. Μόνο μικρές αλλαγές έχουν γίνει μέσα στο «συρτάρι» σε σχέση με την τωρινή έκδοση του Google Now launcher.

Nexus launcher Android 7.0 Nougat leak (3)

Τέλος, παρατηρούμε και κάποιες άλλες μικρότερες σχεδιαστικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον του launcher για μια καλύτερη εμπειρία χρήσης, όπως ομαλότερες μεταβάσεις και νέο σχεδιασμό στους φακέλους της αρχικής οθόνης.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή πρόκειται για την τελική έκδοση του launcher, ή απλά για σχέδια ενός γραφίστα, όμως φαίνεται ολοκληρωμένη δουλειά και πιστεύουμε ότι έτσι θα είναι και όταν κυκλοφορήσουν τα νέα Nexus.

Επίσης διέρρευσαν τα προ-εγκατεστημένα wallpapers τα οποία μπορείτε να τα δείτε σε αυτή τη σελίδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.