XBLOG logo @2x

Η Google σταματάει να αναβαθμίζει τα Nexus 6 και 9

Οι ιδιοκτήτες του smartphone Nexus 6 και του tablet Nexus 9 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα λαμβάνουν από εδώ και πέρα ενημερώσεις λογισμικού. Η Google επιβεβαίωσε ότι καμία από τις δύο συσκευές δεν θα λάβει την επερχόμενη ενημέρωση στην έκδοση Android 7.1.2 Nougat, η οποία έγινε διαθέσιμη σε beta μορφή για τα τελευταία Nexus και Pixel smartphones.


Η Google αποκάλυψε αυτή τη πληροφορία στο Droid Life και δεν μας προκαλεί έκπληξη. Αμφότερα κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2014 και η Google είχε αναφέρει στη σελίδα υποστήριξης ότι δεν θα παρέχει αναβαθμίσεις λογισμικού από τον Οκτώβριο του 2016 και μετά. Η εταιρία κυκλοφόρησε το Android 7.1.1 Nougat για το Nexus 9 τον Δεκέμβριο, και για το Nexus 6 στις αρχές του Ιανουαρίου, επομένως μπορούμε να πούμε ότι έλαβαν μία αναβάθμιση παραπάνω απ’ ότι “έπρεπε.”

Αν έχετε κάποια από τις δύο συσκευές τα καλά νέα είναι ότι η Google θα συνεχίσει να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Οκτώβριο του 2017. Μπορεί να μην λαμβάνετε νέα χαρακτηριστικά, αλλά τουλάχιστον θα είστε ασφαλείς για καιρό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.