XBLOG logo @2x

Το Netflix δεν δουλεύει πλέον άμα έχεις κάνει root στο κινητό

Η Netflix επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή της για το Android δεν εμφανίζεται τώρα πια στο Google Play Store αν έχετε κάνει root στη συσκευή σας. Συγκεκριμένα, δεν εμφανίζεται σε όσες συσκευές “δεν είναι πιστοποιημένες από τη Google ή έχουν τροποποιηθεί.”

Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο Android Police ότι έκαναν αυτή την αλλαγή για να αποτρέψουν την αντιγραφή των τηλεοπτικών σειρών και των ταινιών που προβάλλονται μέσω του Netflix. Επίσης, από την έκδοση 5.0 χρησιμοποιούν το λογισμικό Widevine της Google για να αποτρέπουν την πειρατεία, και για αυτό οι τροποποιημένες συσκευές εμφανίζονται ως ασύμβατες.

Αυτή η κίνηση ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη από την πλευρά του Netflix, αφού τώρα μπορείς να κατεβάσεις τα επεισόδια και αν έχεις root δικαιώματα μπορείς να αφαιρέσεις την προστασία για να τα μοιραστείς με φίλους ή σε torrent sites.

Παρόλα αυτά, το Android Police επιβεβαιώνει πως αν περάσετε χειροκίνητα το Netflix app (μέσω του APK) μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Αυτό ίσως διορθωθεί με μελλοντικό update (υπάρχουν apps που ανιχνεύουν το root και δεν ανοίγουν).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.