XBLOG logo @2x

Νέες Ταινίες: Gravity, Όλα χάθηκαν, Εγώ και Εσύ, Miss Violence, 10η μέρα

Πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα, φέρνει στις σκοτεινές αίθουσες μερικά από τα οσκαρικά φαβορί που ανυπομονούμε να απολαύσουμε.

Δείτε όλες τις επλογές και καλή προβολή!

Gravity

Μια μηχανικός και ένας αστροναύτης βρίσκονται σε αποστολή στον διαστημικό σταθμό, όταν μετά από ένα ατύχημα, καταλήγουν να περιφέρονται στο Διάστημα.

Φαβορί για τα φετινά Όσκαρ η σύλληψη του Alfonso Cuarón αποτελεί όχι μόνο μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά και ταυτόχρονα ένα υπαρξιακό δράμα, με την Sandra Bullock και τον George Clooney να πρωταγωνιστούν στην πιο ενδιαφέρουσα ταινία για το 2013.

Όλα χάθηκαν

Σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του – αυτή που πιθανόν να του δώσει μια ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ – ο Robert Redford βρίσκεται μεσοπέλαγα να μάχεται με τη μανία της φύσης.

Μια ρεαλιστική περιπέτεια από τον J.C. Chandor με τον μοναδικό πρωταγωνιστή της να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον για 106 λεπτά.

Εγώ και Εσύ

Δέκα χρόνια μετά τους «Dreamers» ο Bernardo Bertolucci επιτρέφει, επιστρατεύοντας την κινηματογραφική του δεξιοτεχνία για να προσεγγίσει το ευαίσθητο ταξίδι της ενηλικίωσης.

Ο νεαρός πρωταγωνιστής αποφασίζει να απομονωθεί σε ένα υπόγειο, τη στιγμή που οι γονείς του πιστεύουν ότι βρίσκεται σε ταξίδι.

Miss Violence

Όταν η μικρή Αγγελική αυτοκτονεί – και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων της – οι κοινωνικές υπηρεσίες αποφασίζουν να ελέγξουν την οικογένειά της.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς σκηνοθετεί ένα υποβλητικό δράμα, διερευνώντας τη βία και τις εξουσιαστικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια και κερδίζει το Αργυρό Λιοντάρι στο φεστιβάλ της Βενετίας.

10η μέρα

Άλλη μια εγχώρια παραγωγή, από τον Βασίλη Μαζωμένο, ο οποίος εμπνέεται από την ζοφερή πραγματικότητα για να καταθέσει την καλλιτεχνική του πρόταση – θέση πάνω στο μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.