XBLOG logo @2x

Νέες Ταινίες: Battleship, Magic Hour, Σούπερ Δημήτριος, Ανοιχτά Μικρόφωνα, Άναψέ Με, Οίκος Ανοχής

Η επιστροφή μετά τις διακοπές είναι πάντοτε δύσκολη.

Για μια ομαλή προσαρμογή προτείνουμε βόλτες με καλή παρέα και φυσικά σινεμαδάκι.

Πολλές από τις επιλογές της εβδομάδας είναι ελληνικές, οπότε ευκαιρία να στηρίξετε και τα εγχώρια κινηματογραφικά προϊόντα!

Battleship

Το επιτραπέζιο των παιδικών μας χρόνων μεταμορφώνεται σε υπερπαραγωγή στα χέρια του Peter Berg και με τη βοήθεια των 200 εκατομμυρίων δολαρίων του bugdet: εκρήξεις, εξωγήινη τεχνολογία, αμερικανικός πατριωτισμός, ήρωες και έρωτας σε μια ταινία που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο “Οι Transformers στο Πολεμικό Ναυτικό”. Στο καστ θα συναντήσουμε τον Liam Neeson και την Rihanna.

Magic Hour

Ένα ελληνικό road movie με συνταξιδιώτες τον Ρένο Χαραλαμπίδη και τον Τάσο Αντωνίου, οι οποίοι υποδύονται έναν αποτυχημένο σκηνοθέτη και έναν απατημένο σύζυγο που συναντώνται τυχαία και στους αδιέξοδους διαλόγους τους αναλύουν τις προσωπικές και εθνικές αποτυχίες. Δεδομένου του low budget, o Κώστας Καπάκας κάνει μια αξιοπρεπή και ιδιαίτερα ευχάριστη ταινία.

Σούπερ Δημήτριος

Με ένα βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις αποσκευές της, η… υπερπαραγωγή της συμπρωτεύουσας κατεβαίνει στους κινηματογράφους! Μια ανεξάρτητη, παρεΐστικη και άκρως χαβαλετζίδικη απόπειρα των δημιουργών της να καταπιαστεί με κλισέ εθνικοπατριωτικά, θρησκευτικά και κινηματογραφικά και να βγάλει το γέλιο του θεατή, τουλάχιστον στις περισσότερες των σκηνών. Nice try!

Ανοιχτά μικρόφωνα

Καθώς η ραπ και χιπ χοπ σκηνή ανεβαίνει συνεχώς και καυτηριάζει μέσα από τις ρίμες τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, ο σκηνοθέτης Νίκος Σκαρέντζος ανοίγει με αυτό το ντοκιμαντέρ μια συζήτηση ανάμεσα στα συγκροτήματα και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως τον Τζίμης Πανούσης, τη Λίνα Νικολακοπούλου και πολλούς άλλους.

Άναψέ με

Η έφηβη Άλμα ζει σε μια μικρή πόλη της Νορβηγίας και ξεφεύγει από τη βαρετή πραγματικότητα χάρη στις ερωτικές της φαντασιώσεις για έναν συμμαθητή της. Η σεξουαλική της αφύπνισης θα της δημιουργήσει τελικά προβλήματα στο σπίτι και στο σχολείο, τα οποία καταγράφει με ρεαλισμό και ειλικρίνεια η σκηνοθέτης Jannicke Systad Jacobsen ακολουθώντας την νουβέλα της Olaug Nilssen.

Οίκος Ανοχής

Η ταινία του Bertrand Bonello επιχειρεί να ρίξει μια κλεφτή ματιά σε ό,τι εκτυλίσσονταν σε έναν παριζιάνικο οίκο ανοχής στις αρχές του 20ου αιώνα, λίγο πριν το οριστικό κλείσιμό του, επικεντρώνοντας την προσοχή του στους γυναικείους χαρακτήρες, την ψυχοσύνθεσή τους και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Καλή προβολή!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.