XBLOG logo @2x

Νέα Nike Air Max, Συνδυάζουν κλασικά σχέδια με τεχνολογία Engineered Mesh

Το 1987 ξεκίνησε μια επανάσταση. Ήταν βασισμένη στην ιδέα ότι αν η ενδιάμεση σόλα από αφρώδες υλικό ενός υποδήματος αντικατασταθεί με αέρα, το υπόδημα θα γινόταν ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό. Η ιδέα συνδυάστηκε με την πρωτοποριακή ματιά του Tinker Hatfield και οδήγησε στη δημιουργία του Nike Air Max 1 (‘87), του πρώτου μέλους της οικογένειας υποδημάτων Nike Air Max. Η καινοτομία δεν σταμάτησε εκεί. Με το πέρασμα των χρόνων, το Nike Air Max συνέχισε να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες, ανοίγοντας το δρόμο για νέα μοντέλα, τα οποία διέθεταν όλα τη χαρακτηριστική αερόσολα.

Μέσα στα 25 χρόνια που ακολούθησαν, το Nike Air Max ξεπέρασε τον αρχικό του σκοπό, ο οποίος ήταν να αποτελέσει ένα υπόδημα υψηλών επιδόσεων. Υιοθετήθηκε από κοινότητες που άρχισαν να φορούν το Nike Air Max όχι μόνο στο στίβο αλλά και στο δρόμο και αποτελεί αντικείμενο πόθου, λόγω της μοναδικής του αισθητικής που το μετατρέπει σε απόλυτο σύμβολο έκφρασης.  Χρησιμοποιώντας την καινοτομία και τις σύγχρονες τεχνολογίες κάθε εποχής, το Nike Air Max 1 επαναπροσδιορίζεται κάθε φορά, δημιουργώντας έτσι μια ολόκληρη οικογένεια προϊόντων Nike Air.

Τα Nike Air Max 90, Nike Air Max 95 και Nike Air Max 97 διαδόθηκαν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να φοριούνται από την Καλιφόρνια έως την Ιαπωνία.

Το Nike Air Max έγινε αντικείμενο συζητήσεων και αυθεντικός εκπρόσωπος της ατομικής έκφρασης. Η ιστορία υποδημάτων Nike Air Max έχει διεισδύσει σε διάφορες μουσικές σκηνές και κινήματα νέων και είναι συνώνυμη με τη δημιουργία μιας ολόκληρης κουλτούρας: της κουλτούρας Air Max.

Σήμερα η Nike φέρνει την επανάσταση για μια ακόμα φορά.

Χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, η οικογένεια υποδημάτων Nike Air Max καινοτομεί  και επανεφεύρει τα κλασικά μοντέλα με την υποστήριξη της τεχνολογίας Engineered Mesh, που επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει και τα κάνει πιο ελαφριά.

Παράλληλα, αποδίδεται φόρος τιμής στην κληρονομιά των Air Max, με τα έντονα χρώματα της Nike να πρωταγωνιστούν και τη γνωστή αντικραδασμική προστασία τους να αλλάζει για ακόμη μία φορά, τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το θρυλικό υπόδημα που ονομάζεται Nike Air Max συνεχίζει να ζει.

Τα Nike Air Max θα βρίσκονται στα καταστήματα από τις 9 Μαρτίου: αν είστε λάτρεις των vintage, αναζητείστε τα κλασικά σχέδια ενώ αν η πρωτοπορία σε κάθε της έκφραση είναι ο στόχος σας, τότε τα Engineered Mesh είναι η απάντηση.

Δείτε το βίντεο!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.