XBLOG logo @2x

Το Μεγάλο Φινάλε: Δείτε το βίντεο από τη πρώτη βουτιά του Cassini στον Κρόνο

Η NASA δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τη πρώτη βουτιά του Cassini στον Κρόνο, δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε αυτόν τον εντυπωσιακό πλανήτη από κοντά. Το Cassini είναι σε υπηρεσία από τις 15 Οκτωβρίου του 1997 και από τότε μας έχει προσφέρει μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του Κρόνου και των δορυφόρων του. Δυστυχώς, όμως, τα πάντα έχουν ένα τέλος, και του Cassini πλησιάζει. Η NASA θα το στείλει πολύ κοντά στον Κρόνο 22 φορές για να μελετήσει τον πλανήτη και στο τέλος θα το στείλει μέσα στον πλανήτη προκαλώντας την καταστροφή του.

Το βίντεο που δημοσίευσε η NASA δείχνει τη 2η από τις 22 βουτιές που θα κάνει το Cassini. Η βουτιά πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Το βίντεο είναι ασπρόμαυρο, όμως η υπηρεσία θα το επεξεργαστεί και θα του προσθέσει χρώμα για να βελτιώσει τη ποιότητα.


Διαβάστε επίσης: Η SpaceX έγραψε ιστορία στέλνοντας “μεταχειρισμένο” πύραυλο στο Διάστημα


Στο βίντεο βλέπουμε το Cassini να ξεκινάει από τον θαυμαστό βόρειο πόλο του πλανήτη και να κατευθύνεται προς τον νότιο. Αρχικά βλέπουμε την τεράστια καταιγίδα στον βόρειο πόλο, ύστερα το εξωτερικό όριο του εξαγωνικού αεροχειμάρρου και στο τέλος βλέπουμε την ατμόσφαιρα. Η εικόνα σταδιακά γίνεται πιο γρήγορη γιατί το διαστημόπλοιο πλησιάζει στον Κρόνο και αποκτάει ταχύτητα.

Η NASA έχει ονομάσει αυτές τις βουτιές «Το Μεγάλο Φινάλε». Δείτε το βίντεο:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.