XBLOG logo @2x

Διαθέσιμες κάρτες Nano SIM από Cosmote και Vodafone για iPhone 5

Το iPhone 5 κυκλοφόρησε ήδη στις πρώτες χώρες την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Στη χώρα μας αναμένεται να διατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου, μάλλον την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες που μεταφέρω με επιφύλαξη, αφού ακόμα επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.

Μία από τις αλλαγές που συναντάμε στο iPhone 5 είναι ότι λειτουργεί με κάρτα Nano SIM, δηλαδή ακόμα πιο μικρή καρτούλα sim από την Micro SIM που έπαιρνε το iPhone 4S και άλλα smartphone, όπως τα Nokia Lumia.

Τι γίνεται λοιπόν αν φέρεις το iPhone 5 από το εξωτερικό και θέλεις να το λειτουργήσεις με τον αριθμό που έχεις σε κάποιο ελληνικό δίκτυο, όπως πχ Cosmote, Vodafone, Wind;

Cosmote και Vodafone ανακοίνωσαν ήδη ότι διαθέτουν εμπορικά τις νέες κάρτες Nano SIM από τα καταστήματά τους, ώστε οι κάτοχοι iPhone 5 να μπορέσουν να δουλέψουν τις συσκευές τους χωρίς κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα.

Η Wind δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τίποτα σχετικό με τη διάθεση καρτών Nano SIM από τα καταστήματά της, οπότε η μοναδική λύση θα είναι να κόψετε με ένα κοπίδι την Micro SIM σας τόσο όσο πρέπει για να μπορέσει να μπει στην υποδοχή για Nano SIM του iPhone 5.

Στην περίπτωση που είστε συνδρομητής Cosmote ή Vodafone (συμβόλαιο ή καρτοκινητό) απλά πηγαίνετε σε ένα κατάστημα της εταιρίας που είστε συνδρομητής με την ταυτότητα και την κάρτα SIM σας και σας δίνουν μία Nano SIM που λειτουργεί κανονικά, ενώ απενεργοποιείται η προηγούμενη κάρτα SIM σας.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει κάποια χρέωση για αυτή την αλλαγή, ωστόσο αν υπάρχει κάποια χρέωση λογικά δεν θα είναι πάνω από 5 ευρώ, όπως ήταν και στην αλλαγή από κανονική SIM σε Micro SIM.

Καλό είναι να πάρετε και ένα ανταπτοράκι ώστε αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τη Nano SIM σας σε κινητό που παίρνει πχ Micro SIM να μπορέσετε να το κάνετε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.