XBLOG logo @2x

Δισκογραφικές εταιρίες μηνύουν site που μετατρέπει YouTube βίντεο σε τραγούδια

Με την πτώση των πειρατικών sites και την άνοδο των προστίμων για όσους κατεβάζουν παράνομα torrents, ο κόσμος βρήκε έναν άλλο τρόπο να κατεβάζει τραγούδια χωρίς να πληρώσει: μετατρέπει τα βίντεο του YouTube σε mp3.

Οι δισκογραφικές εταιρίες γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα και αφού κατάφεραν να κλείσουν τα μεγαλύτερα torrent sites, τώρα στρέφονται στο μεγαλύτερο site που μετατρέπει τα YouTube βίντεο σε τραγούδια, το YouTube-mp3.org. Οι δισκογραφικές αναφέρουν ότι το site έχει πάνω από 60 εκατομμύρια χρήστες και προσφέρει δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια παράνομες λήψεις. Για αυτό το λόγο απαιτούν $150,000 για κάθε τραγούδι που κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο.

«Δεν θα έπρεπε να ήταν τόσο εύκολο να κάνεις αυτό το πράγμα εξαρχής, και κανένα stream ripping site δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται πρώτο στα αποτελέσματα αναζήτησης» είπε ο πρόεδρος της RIAA (Recording Industry Association of America), Cary Sherman.

Το YοuTube-mp3.org είναι ένα από τα πολλά sites που σου επιτρέπει να κατεβάζεις υψηλής ποιότητας βίντεο και αρχεία ήχου από το YοuTube. Το πρόβλημα με τις δισκογραφικές εταιρίες είναι ότι ενώ η Google δίνει λεφτά τόσο σε αυτές όσο και στους καλλιτέχνες (διαμαρτύρονται ότι δεν είναι πολλά), δεν έχουν κανένα κέρδος από το YouTube-mp3.org και δεν μπορούν να τιμωρήσουν τον κόσμο που το χρησιμοποιεί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.