XBLOG logo @2x

MSN.gr: Το ελληνικό portal της Microsoft με απογοήτευσε

Τα τελευταία νέα από τη διεθνή και ελληνική ειδησεογραφία, μαζί με στήλες με ειδήσεις από το χώρο της ψυχαγωγίας και του lifestyle μπορεί να βρει ο επισκέπτης στην ελληνική έκδοση του MSN, που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από μερικές μέρες. Το msn.gr περιέχει ακόμα μυστικά για τη ζωή των γνωστών σταρ, φωτογραφικό υλικό, βίντεο, ενημέρωση για εκδηλώσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες όπως το Hotmail και το Windows Live Messenger.

Αν κατάλαβα καλά από το σχετικό δελτίο τύπου που έλαβα, τις ειδήσεις παρέχει στο msn.gr ένα δίκτυο τοπικών και διεθνών συνεργατών, όπως ο ANT1, το e-go.gr, οι Εκδόσεις Λυμπέρη, το Sport24.gr, τα πρακτορεία Reuters και Associated Press. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, “με τη συμβολή των παραπάνω, το νέο portal θα είναι σε θέση να προσφέρει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, με δυνατότητα διαρκούς ανανέωσης”. Και ο M. Struecker, γενικός διευθυντής του Antenna Internet, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευτυχείς για την έναρξη της συνεργασίας μας με το msn.gr, το οποίο επέλεξε τον Antenna Internet ως πάροχο ειδησεογραφικού περιεχομένου για το νέο του portal».

Επιτρέψτε μου ένα σύντομο σχόλιο στο σημείο αυτό: Αυτή η κίνηση δε μου αρέσει. Βλέπω δηλαδή ένα msn.gr, το ειδησεογραφικό section του οποίου είναι γεμάτο copy – paste ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα portals – ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ακόμη και οι τίτλοι ίδιοι είναι. ΟΚ, και άλλα portals συνεργάζονται με άλλα στην παροχή κάποιων ειδήσεων, αλλά όχι σε τέτοια έκταση. Θα ήταν προτιμότερο κατά τη γνώμη μου να προσληφθούν 5, 10, 20 δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα ασχολούνται με την ειδησεογραφία του msn.gr. Φυσικά κάτι τέτοιο κοστίζει περισσότερο, αφού αλλιώς είναι να έχεις 4-5 άτομα που κάνουν copy – paste ειδήσεις, απ΄το να έχεις τη δική σου δημοσιογραφική ομάδα.

Κατά τα άλλα, το ελληνικό portal της Microsoft παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να συμμετάσχουν σε ψηφοφορίες, να αξιολογήσουν άρθρα και να μοιραστούν τα θέματα και τα videos με τις επαφές τους στο Windows Live Messenger. Αξίζει να αναφέρω επίσης ότι το Zoo.gr, το μεγαλύτερο ελληνικό gaming network, προσφέρει μεγάλο μέρος από τα παιχνίδια του στο msn.gr. Η συνεργασία είναι σε αρχικό στάδιο και σύντομα θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο gaming session μέσα στο site της Microsoft, όπου οι χρήστες, χρησιμοποιώντας το Windows Live ID, θα μπορούν να συμμετέχουν σε Tourtnaments και διαγωνισμούς παίζοντας SinglePlayer και MultiPlayer Παιχνίδια που δημιουργεί η ομάδα του Zoo.gr.

Εμένα προσωπικά το ελληνικό portal της Microsoft με απογοήτευσε. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνεργασίες με τα άλλα portals είναι για την πρώτη περίοδο λειτουργίας και ότι στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσουν στη σύσταση μίας δικής τους δημοσιογραφικής ομάδας που θα ασχολείται αποκλειστικά με την ειδησεογραφία του msn.gr. Υπάρχουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι, συντάκτες και αρχισυντάκτες εκεί έξω που θα έκαναν πολύ καλά αυτή τη δουλειά (πολλοί από τους οποίους είναι και άνεργοι). Μέχρι τότε, έχουμε ένα portal με εμφάνιση Microsoft και περιεχόμενο ANT1.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.