XBLOG logo @2x

Έτσι θα είναι η μπριζόλα του μέλλοντος

Να αναδιαμορφώσει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το φαγητό με τρόπους που θυμίζουν… ταινία επιστημονικής φαντασίας επιχειρεί μία νέα εταιρία.

Το project που έχει στα σκαριά επιστημονικό επιτελείο στο Λος Άντζελες ονομάζεται Project Nourished. Αυτό επανεξετάζει τις μεθόδους διατροφής, επιτρέποντας σε αυτούς που θα πάρουν μέρος σε αυτό να ζήσουν την εμπειρία ενός ιδιαίτερου γεύματος χωρίς όμως να ανησυχήσουν για το πόσες θερμίδες θα πάρουν ή για ζητήματα υγείας, όπως πχ ο διαβήτης.

Η ιδέα περιλαμβάνει μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες και φοριέται στο κεφάλι την ώρα του γεύματος.

Η λειτουργία της στηρίζεται στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας που -συνδυαστικά με το κομμάτι της μοριακής γαστρονομίας- αλλάζει ριζικά την εικόνα των τροφών που καταναλώνουμε.

Ουσιαστικό κομμάτι του project επίσης -πέρα από τη συσκευή- είναι οι ειδικά κατασκευασμένες από υδροκολλοειδή συστατικά εικονικές τροφές, οι οποίες όπως καταλαβαίνετε κάθε άλλο παρά πιστά αντίγραφα των πραγματικών είναι.

Το project φροντίζει ακόμα και για το ελκυστικό και αληθοφανές άρωμα του περιεχόμενου των πιάτων…

Καλή και χρυσή η τεχνολογία, η εικονική πραγματικότητα κλπ, αλλά σίγουρα τίποτα δεν θα είναι σαν την πραγματική, ζουμερή, λαχταριστή μπριζόλα!

Όπως και να το κάνουμε δε μπορούν να συγκριθούν τα… κοψίδια του μέλλοντος με αυτά των φωτογραφιών που παραθέτω εδώ από παλαιότερες “κοψιδοφαγίες”!

Μπριζολάκια

Κοψίδια

Μπάρμπεκιου

[πηγή]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.