XBLOG logo @2x

Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην Ευρυζωνικότητα; (Συνέδριο Economist)

Τα Economist Conferences οργανώνουν συνέδριο με θέμα «Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα;», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Την πραγματικότητα που διαμορφώνει η ευρυζωνικότητα στην Ευρώπη θα παραθέσει ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Λεωνίδας Κανέλλος, ενώ για τις ΗΠΑ θα μιλήσει ο David McNeill, ανώτερος εμπορικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αμέσως μετά ο Henrik Hansson, πολιτικός σύμβουλος του υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Επικοινωνιών της Σουηδίας θα μιλήσει αναφορικά με την ψηφιακή ατζέντα της χώρας του, αναδεικνύοντας τη σημασία της πληροφορικής για τη Σουηδία.

Στο ερώτημα επίσης κατά πόσο υπάρχουν προϋποθέσεις εξόδου της Ελλάδας από την κρίση μέσω επενδύσεων στην ευρυζωνικότητα καλούνται να απαντήσουν ο Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς επίσης και ο Χρήστος Ζώης, υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η διασυνδεδεμένη κοινωνία ως οδός για την ευημερία των πολιτών θα είναι το επίκεντρο της συζήτησης του κύκλου εργασιών, στον οποίο η Στοκχόλμη θα παρουσιαστεί ως υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και ευρυζωνικής καινοτομίας, με κεντρικό εισηγητή τον Jorgen Kleist, διευθύνοντα σύμβουλο της Stokab Σουηδίας.

Στο συνέδιο θα μιλήσουν επίσης οι:

  • Jeffrey Cole: Ο διευθυντής της Σχολής Annenberg του Κέντρου για το Ψηφιακό Μέλλον του Πανεπιστημίου της Ν. Καλιφόρνιας θα εστιάσει στην επίδραση των τηλεπικοινωνιών και θα καταδείξει το ρόλο των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων.
  • Παντελής Τζωρτζάκης: Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα πραγματευτεί τον τρόπο με τον οποίο οι υποδομές ευρυζωνικότητας προωθούν την ανάπτυξη στον 21ο αιώνα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το Σωκράτη Κάτσικα, γενικό γραμματέα Επικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Μιχάλη Αχιλλέως, γενικό διευθυντή της Cyta Ελλάς, τον Αντώνη Κεραστάρη, διευθύνοντα σύμβουλο της hellas online, το Ζαχαρία Πιπερίδη, εκτελεστικό γενικό διευθυντή του Ομίλου ΟΤΕ και το Δαμιανό Χαραλαμπίδη, chief operating officer της Vodafone.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε στο economistconferences.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.