XBLOG logo @2x

MOTOBLUR: Το νέο User Interface της Motorola

Το νέο της κινητό με λειτουργικό Android μας παρουσίασε η Motorola, θέλοντας όμως να χτυπήσει τον ανταγωνισμό δεν θα μπορούσε να αφήσει το κινητό χωρίς ένα νέο User Interface. Μετά, λοιπόν, την HTC και το Sense UI, ήρθε η σειρά της Motorola να παρουσιάσει το MOTOBLUR. Πρόκειται για ένα “κέλυφος”, με το οποίο διευκολύνεται η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω των sites κοινωνικής δικτύωσης. Η κεντρική οθόνη του MOTOBLUR μπορεί να γίνει εντελώς διαφορετική για κάθε χρήστη, αφού ο καθένας έχει τη δυνατότητα να προσθέσει όποια widgets θέλει. Μιας και το MOTOBLUR θέλει να διευκολύνει την είσοδο των χρηστών στα sites κοινωνικής δικτύωσης, αποθηκεύει το username και password κατά την πρώτη φορά εισαγωγής.

Ας προχωρήσουμε όμως σε μια ανάλυση των διαφόρων widgets, καθώς και των λειτουργιών του MOTOBLUR.

Στα “Happenings” οι χρήστες μπορούν να δουν συνοπτικά όλες τις ανανεώσεις στα προφίλ των φίλων τους και να απαντήσουν σε όλα αν το θέλουν. Το κινητό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αλλάξουν το status τους στο Facebook, το Twitter και το MySpace ταυτόχρονα, χωρίς να πρέπει να το πληκτρολογήσουν τρεις διαφορετικές φορές.

Στις “Επαφές” οι χρήστες μπορούν πλέον να αποθηκεύσουν πάρα πολλά στοιχεία για τους φίλους τους, εκτός από το τηλέφωνό τους, όπως την φωτογραφία τους και το email τους. Πατώντας πάνω σε μια επαφή ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δει τα status updates της συγκεκριμένης επαφής.

Στα “Messages” ο κάτοχος του CLIQ (είναι το μοναδικό κινητό με το MOTOBLUR μέχρι στιγμής) έχει την δυνατότητα να δει συγκεντρωμένα όλα τα emails, τα μηνύματα από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και γραπτά μηνύματα. Επίσης μπορεί να απαντήσει γρήγορα και εύκολα σε όποιο από τα μηνύματα θέλει.

Το “Calendar” που χρησιμοποιεί η Motorola στο MOTOBLUR έχει τη δυνατότητα να συγχρονίσει με το Google Calendar, ενώ προβάλει το επόμενο προγραμματισμένο γεγονός στην αρχική οθόνη.

Τέλος αξίζει να αναφερθούμε στο “Safe and Secure“. Το MOTOBLUR με τη βοήθεια του GPS σας επιτρέπει να εντοπίσετε το κινητό σας, ενώ αν δεν έχετε τη δυνατότητα να το πάρετε πίσω, μπορείτε πολύ εύκολα μέσα από το PC σας να διαγράψετε όλες τις πληροφορίες που έχετε στο κινητό, έτσι ώστε να μην έχει πρόσβαση κανένας άλλος στα προσωπικά σας δεδομένα, αν πέσετε για παράδειγμα θύμα κλοπής.

Αναλυτικά βίντεο για κάθε widget μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Motorola.

Πηγή: Mobiland.gr

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.