XBLOG logo @2x

Ποια είναι η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα για Blogging; Blogger, WordPress, Typead, Tumblr ή Posterous;

Σε τεστ ελέγχου λειτουργίας και αξιολόγησης των blogging platforms προχώρησε πρόσφατα η εταιρία Pingdom. Συγκεκριμένα, από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2010, ελέχθηκαν οι blogging πλατφόρμες Blogger, WordPress, Typead, Tumblr και Posterous. Δες ποια πλατφόρμα αναδείχθηκε η πιο αξιόπιστη!

Το τεστ της εταιρίας περιελάμβανε έλεγχο για τη σωστή λειτουργία του blog μία φορά για κάθε λεπτό της ώρας, από γεωγραφικές περιοχές στην βόρεια Αμερική αλλά και την Ευρώπη.

Πιο αξιόπιστη πλατφόρμα για blogging αναδείχθηκε η πλατφόρμα Blogger της Google, η οποία μάλιστα βρέθηκα να μην έχει σταματήσει τη λειτουργία της ούτε για ένα δευτερόλεπτο το διάστημα 15/10 με 15/12 που διήρκεσε ο έλεγχος.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η πλατφόρμα WordPress.com, με σχεδόν άψογη λειτουργία το διάστημα του ελέγχου.

Ακολούθησε στην τρίτη θέση το Typead, στην τέταρτη θέση το Posterous στο οποίο παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα στη λειτουργία του, ενώ στην τελευταία θέση συναντάμε το Tumblr στο οποίο εντοπίστηκαν κάποια blogs που ήταν εκτός λειτουργίας για πάνω από δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Βασικότερο πρόβλημα του Tumblr ωστόσο ήταν οι μικρές και πολύ συχνές διακοπές στη λειτουργία των blogs που φιλοξενούνται σε αυτό, που έφτασαν τις 300 μέσα στο διάστημα του ελέγχου από την Pingdom.

Αναλυτικά για το τεστ ελέγχου στις πλατφόρμες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Blogging service downtime

Tumblr service downtime

Posterous service downtime

Wordpress.com service downtime

Typead service downtime

[via, photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.