XBLOG logo @2x

Momentography: Μία έκθεση φωτογραφίας που πρέπει να δεις

Το metamatic : taf παρουσιάζει την έκθεση Momentography / Athens που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου 2012.

Ο στιγμογράφος βρίσκεται σε λειτουργία. Μελετά εξονυχιστικά τον εξωστρεφή μικρόκοσμό μας και καταγράφει στιγμές. Οι έρωτες, οι φιλίες, τα μίση, τα λάθη και τα πάθη μας αποτυπώνονται με φόντο το σύγχρονο αστικό τοπίο της Αθήνας. Στιγμές που παγιδεύονται σε δέκα δωμάτια, εναλλάσσονται χρονικά, μπερδεύονται με συναισθήματα και μας προσπερνούν.

Δέκα δωμάτια προσφέρουν διεισδυτικές ματιές σε αντίστοιχες στιγμές και εντυπώνουν την αλήθεια τους. Μια αλήθεια που βρίσκεται κάπου εκεί βαθιά μέσα μας. Στις στιγμές που ένας παππούς, χαμένος στις σκέψεις του, κοιτάει απ’ το παράθυρο αναζητώντας το σπουργίτι.

Δύο δωμάτια μετά το παιχνίδι με το χρόνο ορίζει τις μέρες και τις νύχτες μας, ζωντανεύοντας τις αλλόκοτες περιστάσεις, μίας άλλης καθημερινότητας.

Σε μια γωνιά πιο πέρα υπάρχει ένα σακί πεταμένο: είναι γεμάτο κλεμμένα χαμόγελα, σκέφτεται ο εργένης της γειτονικής γκαρσονιέρας. Ξυπνάει μόνος, και η μοναξιά του βάφει γκρίζα τα πρωινά του.

Από το κρεβάτι της διπλανής κρεβατοκάμαρας ξεδιπλώνονται ιστορίες, φωτογραφίες και σκέψεις που φτάνουν μέχρι την οροφή.

Κι ένα άλλο δωμάτιο άδειο. Ένας άδειος εαυτός;

Το εγώ, το εσύ και όλα όσα ζήσαμε μπερδεμένα σε ένα παζλ σκέψεων. Ο Κωνσταντίνος Μπελιάς, η Θάλεια Γελαδάκη, ο Ζώης Χαλκιόπουλος, η Κατερίνα Πασπαλιάρη και η Μαρία Σωτηροπούλου απογυμνώνουν τις στιγμές που ξεχώρισαν με σκοπό να μεταβιβάσουν την αλήθεια τους στον θεατή.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μπελιάς, Θάλεια Γελαδάκη, Ζώης Χαλκιόπουλος, Κατερίνα Πασπαλιάρη, Μαρία Σωτηροπούλου

metamatic : taf

  • Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Ώρες λειτουργίας: Κυρ-Παρ 12.00-21.00, Σαβ-Κυρ 12.00-17.00

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.