XBLOG logo @2x

Microsoft Windows 7 σε εικόνες

Μιας και μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέα λειτουργικά και να σας τα παρουσιάζουμε, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να περάσουμε σε έναν υπολογιστή τα νέα Windows 7 για να τα δουλέψουμε και να σας δείξουμε μερικές εικόνες, καθώς και μερικές διαφορές σε σχέση με τα Vista.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος πέρασε στο νέο του «θηρίο» τα Windows 7 και μας έστειλε μερικά screenshot από τα νέα Windows που απ΄ότι φαίνεται θα κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά σύντομα στις αγορές.

Start menu που μοιάζει με Vista (όπως όλα τα Windows). Γενικότερα το Start menu δεν το έχουμε δει να αλλάζει αρκετά από την μια έκδοση στην άλλη, ωστόσο δείχνει πιο εντυπωσιακό, και η λειτουργία search κάτω κάτω πιστεύω ότι βολεύει πάρα πολύ.

Windows 7 - Start Menue

Media Player με κατηγορία Recorded TV. Μπορεί ακόμα να μην καταλάβαμε τη χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας, ωστόσο σίγουρα είναι μια προσθήκη που θα κάνει αρκετούς χρήστες να την πατήσουν για να εντοπίσουν την χρησιμότητα της.

Windows 7 - Media Player

Αυτό το screenshot δεν έχει να κάνει με το τι δείχνει αλλά με το πώς δείχνει αυτό που δείχνει. Δηλαδή αν έχεις δύο παράθυρα και θες να τα κάνεις να πιάνουν τη μισή οθόνη το καθένα, πατάς το Windows Key και το αριστερό βελάκι στο ένα παράθυρο. Και μετά στο άλλο πατάς Windows Key και δεξί βελάκι. Και τό’χεις…

Windows 7

Εδώ βλέπουμε τα previews. Τα τέσσερα εικονίδια κάτω αριστερά λειτουργούν σαν shortcuts για να τρέξει κάποιο πρόγραμμα αν δεν τρέχει ήδη. Αν όμως τρέχει, κάνοντας mouse over βλέπεις σε μικρογραφία όλα τα instances του προγράμματος. Στον Firefox παρόλο που είχαμε ανοίξει τρία tabs, δείχνει μόνο το ένα.

Windows 7 - Previews

Αντίθετα στον Internet Explorer, παρόλο που και τα τρία tabs είναι στο ίδιο παράθυρο, τα δείχνει ξεχωριστά. Cool! 🙂

Windows 7

Τα Windows 7 είναι αυτό που τα Vista θα ήθελαν ή έπρεπε να είναι. Ακόμα έχουν αρκετά bugs βέβαια. Ζητάνε activation σε κάτι φάσεις, ενώ δεν χρειάζεται μέχρι το καλοκαίρι, δεν παίζει σωστά το Norton Antivirus, καθώς και κάποια άλλα προγράμματα. Ώρες – ώρες δεν κάνει απλά πράγματα όπως rename. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τα Vista.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.