XBLOG logo @2x

Η Microsoft βελτιώνει τη Μπλε Οθόνη Θανάτου στα Windows 10

Η Microsoft πρόσθεσε QR κώδικα στη κακόφημη Μπλε Οθόνη Θανάτου για την επόμενη έκδοση των Windows 10.

Από την έκδοση Windows 10 Insider Preview build 14316 και μετά, η μπλε οθόνη συνοδεύεται από το λυπημένο ASCII πρόσωπο και από έναν QR κώδικα ο οποίος περιλαμβάνει ένα κωδικοποιημένο URL που οδηγεί στη σελίδα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Τον κώδικα μπορείτε να τον σκανάρετε με το κινητό ή κάποια άλλη συσκευή για να επισκεφτείτε τη σελίδα και να μάθετε τι συμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή ο QR κώδικας ‘στέλνει’ τους άτυχους χρήστες στη διεύθυνση windows.com/stopcode που εξηγεί τι είναι η μπλε οθόνη, αλλά στο μέλλον μπορούν να προστεθούν περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον χρήστη να καταλάβει τι ακριβώς έγινε.

Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει επίσημα ότι θα προσθέσει QR κώδικα στη Μπλε Οθόνη Θανάτου, όμως δεν πέρασε απαρατήρητος από τα μάτια των δοκιμαστών οι οποίοι τράβηξαν screenshot και το μοιράστηκαν στο Διαδίκτυο:
Windows 10 BSoD QR code

Η εταιρία λογικά θα ανανεώσει την Οθόνη σε όλους τους χρήστες με την αναβάθμιση στο Windows 10 Anniversary Update το οποίο μεταξύ άλλων φέρνει το Linux στα Windows PC. Ας ελπίσουμε μόνο να μην εκμεταλλευτούν αυτό το χαρακτηριστικό οι γνωστοί άγνωστοι για να δημιουργήσουν malware που θα προσομοιώνει μπλε οθόνη και θα ‘στέλνει’ τους χρήστες σε κακόβουλα sites όπου θα τους προσφέρουν ψεύτικες υπηρεσίες για να κλέψουν λεφτά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.