XBLOG logo @2x

Η Microsoft εξαγοράζει το LinkedIn για $26.2 δις

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το LinkedIn, το κοινωνικό δίκτυο των επαγγελματιών με περισσότερους από 433 εκατομμύρια χρήστες, για $26.2 δισεκατομμύρια, δηλαδή $196 για κάθε μετοχή, με μετρητά. Η συναλλαγή έχει ήδη εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών, αλλά αναμένεται να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Άμα για κάποιο λόγο η συμφωνία δεν προχωρήσει, η LinkedIn θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο $725 εκατομμύρια στην Microsoft, σύμφωνα με τους όρους της τελευταίας για την εξαγορά.

Η LinkedIn θα κρατήσει την επωνυμία και το προϊόν της, και θα συγχωνευτεί με το τμήμα παραγωγικότητας και επιχειρήσεων της Microsoft. Ο CEO της LinkedIn, Jeff Weiner, πλέον θα δίνει αναφορά στον Satya Nadella.

Για την Microsoft είναι ένα σημαντικό κομμάτι που έλλειπε από την στρατηγική της να εδραιωθεί στις επιχειρήσεις με τις υπηρεσίες της, και επιπλέον της δίνει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί με ανταγωνίστριες όπως η Salesforce (που λέγεται ότι προσπάθησε να εξαγοράσει). Σήμερα, παρότι έχει δύο μικρά τμήματα για κινητά και tablets, επικεντρώνεται στο λογισμικό και για αυτό με το LinkedIn θα αποκτήσει ένα τεράστιο κοινωνικό δίκτυο και θα μπορεί να πουλάει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες που θα ενδιαφέρουν τους επιχειρηματίες.

Η Microsoft σκοπεύει να πουλάει τα κοινωνικά γραφήματα του LinkedIn, μαζί με τα υπάρχοντα CRM προϊόντα. Οι χρήστες του Dynamics CRM και άλλων συστημάτων, σημειώνει, θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Sales Navigator του LinkedIn για να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες για τους πελάτες τους. Μαζί με το LinkedIn, ο αμερικάνικος κολοσσός θα αποκτήσει και το Lynda.com που είχε εξαγοράσει η LinkedIn, μια πλατφόρμα όπου χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακές τάξεις και να μάθουν νέα πράγματα. Η Μicrosoft θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Lynda για να μάθει στον κόσμο πώς να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της.

Ο Nadella δήλωσε:

«The LinkedIn team has grown a fantastic business centered on connecting the world’s professionals. Together we can accelerate the growth of LinkedIn, as well as Microsoft Office 365 and Dynamics as we seek to empower every person and organization on the planet.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.