XBLOG logo @2x

Surface Laptop: Το πρώτο laptop της Microsoft είναι εδώ

Η Microsoft ανακοίνωσε το Surface Laptop, το πρώτο της -πραγματικό- laptop, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης #MicorsoftEDU όπου μάθαμε και για τα νέα Windows 10 S. Το laptop αυτό είναι το πρώτο στον κόσμο που βασίζεται στο ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα της εταιρίας.

Το Surface Laptop ενσωματώνει 13.5-ιντσών οθόνη αφής με ανάλυση Quad HD και αναλογία 3:2, Core i5 ή i7 επεξεργαστή της Intel, πληκτρολόγιο alcantara (παρόμοιο με το πληκτρολόγιο του Surface Pro 4), και έχει μια τόσο μεγάλη μπαταρία που σύμφωνα με τη Microsoft προσφέρει 14.5 ώρες αυτονομίας. Το βάρος του αγγίζει τα 1.3 κιλά.


Διαβάστε επίσης: Το HiKey 960 είναι η απάντηση της Huawei στο Raspberry Pi


Ο Panos Panay, ο επικεφαλής των συσκευών της εταιρίας, αναφέρει ότι «η απόδοση σε αυτή τη συσκευή είναι απολύτως εκπληκτική,» και ότι έχει «το λεπτότερο LDC πάνελ αφής που έχει δημιουργηθεί και έχει τοποθετηθεί σε ένα laptop.» Γιατί όμως η Microsoft μετά τα υβριδικά tablets στρέφεται στα παραδοσιακά laptops; Σύμφωνα με τον ίδιο: «Μιλήσαμε με πολλούς [μαθητές]… ζητάνε ένα laptop, ζητάνε ένα Surface laptop. Οπότε φτιάξαμε ένα laptop, και είναι όμορφο.»

Το Surface Laptop δημιουργήθηκε για να προωθήσει τα Windows 10 S, επομένως αν θέλετε να το αγοράσετε σαν κύριο υπολογιστή, θα πρέπει να πληρώσετε και άλλα λεφτά για να αναβαθμιστείτε στα Windows 10 Pro. Θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου σε τέσσερα ωραία χρώματα: πλατίνα, μπορντό, μπλε κοβαλτίου και χρυσό γραφίτη. Οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και η Microsoft ζητάει $999 για την βασική έκδοση με επεξεργαστή Core i5, 4GB RAM και 128GB χωρητικότητα (SSD).


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.