XBLOG logo @2x

Το Microsoft PowerPoint απέκτησε δυνατότητα μετάφρασης της παρουσίασής σας σε πραγματικό χρόνο

Το Microsoft PowerPoint έχει πλέον τη δυνατότητα να μεταφράζει όσα λέτε σε μια παρουσίαση, όπως ανακοίνωσε η Microsoft στο Συνέδριο Build 2017 που διοργάνωσε.

Το δημοφιλές πρόγραμμα πραγματοποιεί μετάφραση της ομιλίας (και όχι των διαφανειών) σε πραγματικό χρόνο χάρη σε ένα νέο πρόσθετο που έφτιαξε η Microsoft, και την εμφανίζει στο κινητό ή το tablet του ακροατή. Για να διαβάσει το κοινό στη γλώσσα του όσα έχετε να πείτε, πρέπει απλά να κατεβάσει μια εφαρμογή στη συσκευή του, η οποία υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα iOS, Android και Windows.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας για να επιδείξουν τη νέα ικανότητα του Microsoft PowerPoint είπαν μερικές προτάσεις στα Ισπανικά και τα Κινέζικα. Στα Ισπανικά το πρόγραμμα κατάφερε να μεταφράσει τα πάντα με τη πρώτη προσπάθεια, αλλά στα Κινέζικα έπρεπε να επαναλάβουν τις προτάσεις μερικές φορές.

Το PowerPoint με αυτό το πρόσθετο μπορεί να κάνει μετάφραση σε περισσότερες από 60 γλώσσες, και τα Ελληνικά συμπεριλαμβάνονται σε αυτές. Βέβαια, η λειτουργία αυτή είναι σε αρχικό στάδιο και δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.