XBLOG logo @2x

Το Touch Bar της Apple είναι αντιγραφή ιδέας της Microsoft;

Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου η Apple μιλούσε για μια ολόκληρη ώρα για το πόσο καινοτόμο είναι το Touch Bar στα νέα MacBook Pro, και πως μπορεί να κάνει πιο εύκολη την δουλειά των DJs και των δημιουργών. Ωστόσο φαίνεται ότι και αυτή η ιδέα δεν προέρχεται από την ίδια, αλλά από την Microsoft, και μάλιστα είναι σχετικά παλιά.

Όπως αποκάλυψε με tweet στο Twitter ο Steve Bathiche, υπεύθυνος του τμήματος “Applied Sciences Group” της Microsoft, η ιδέα για μια οθόνη πάνω από το πληκτρολόγιο γεννήθηκε από το προαναφερόμενο τμήμα της Microsoft μέσα στο 2009. Εκείνη τη περίοδο η Microsoft πειραματιζόταν με διάφορους τρόπους για να βελτιώσει τα πληκτρολόγια των υπολογιστών και είχε δημιουργήσει μερικά πρωτότυπα μοντέλα.

Η Microsoft έχει γράψει: «Η ομάδα μας ερεύνησε πως η εμπειρία της αφής μπορεί να ενσωματωθεί αποτελεσματικά σε ένα πληκτρολόγιο. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει μια μεγάλη λωρίδα οθόνης ευαίσθητη στην αφή στην επάνω πλευρά και η οθόνη συνεχίζεται κάτω από τα πλήκτρα».

Σε ερώτηση που του τέθηκε, ο Bathiche δήλωσε ότι η ιδέα της Microsoft δεν προχώρησε επειδή δεν έφτιαχναν τότε τους δικούς υπολογιστές, και όταν αποφάσισαν να λανσάρουν τα Surface σκέφτηκαν ότι οι οθόνες αφής ήταν ιδανικότερες.

Βέβαια τώρα οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και η Microsoft καινοτομεί περισσότερο από την Apple θέτοντας νέες τάσεις στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών για δημιουργούς. Η Apple έχει δηλώσει επίσημα ότι δεν θα ενσωματώσει -πλήρες- οθόνες αφής στα Mac επειδή πιστεύει ότι είναι καλύτερα να παραμείνουν στα iPhone και τα iPad.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.