XBLOG logo @2x

Microsoft: Υποστηρίζει το ανοιχτό πρότυπο ODF

Την υποστήριξη του ανοιχτού πρότυπου format ODF ανακοίνωσε η Microsoft κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου του OpenOffice.org, που έλαβε χώρα στο Ορβιέτο της Ιταλίας και στο οποίο η Microsoft συμμετείχε για πρώτη φορά. Η Microsoft αναγνωρίζει ότι σε μια εποχή όπου η χρήση της τεχνολογίας αυξάνεται διαρκώς, η διαλειτουργικότητα μεταξύ προϊόντων από διαφορετικούς κατασκευαστές είναι τόσο σημαντική όσο ποτέ.

Για το λόγο αυτό προσφέρει στους πελάτες της συμβατότητα μεταξύ των προϊόντων της και του ανοιχτού προτύπου που οι ίδιοι επιλέγουν.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το ανοικτό πρότυπο Open XML τυγχάνει ευρείας αποδοχής από όλη τη βιομηχανία λογισμικού, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να κερδίζει έδαφος ως το πιο αποδεχτό ανοιχτό πρότυπο format. Το Open XML διαθέτει πλήθος πλεονεκτημάτων και προσφέρει ενισχυμένες δυνατότητες στους χρήστες εφαρμογών πληροφορικής παγκοσμίως.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ανοιχτό πρότυπο format ODF είναι μόνο ένα από τα περισσότερα από 18 ανοιχτά πρότυπα που υποστηρίζονται από την τωρινή έκδοση του Microsoft Office.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.