XBLOG logo @2x

Microsoft, Προειδοποίηση για spam emails

Την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εφιστά η Microsoft Ελλάς, αναφορικά με την παραλαβή παραπλανητικών email (spam), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, με πρόσχημα ότι έχουν κερδίσει χρηματικό έπαθλο από την Microsoft.

Τα email αυτά έχουν ως στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων και είναι παρόμοια με αυτά που στέλνονται κατά καιρούς και εμφανίζουν ως αποστολέα ελληνικές τράπεζες, που ζητούν από τους χρήστες να μπουν σε μια σελίδα που μοιάζει με την σελίδα της τράπεζας και να εισάγουν τα στοιχεία των λογαριασμών τους.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου παραπλανητικού μηνύματος αποτελεί email με θέμα «MICROSOFT XMAS WINNING CODE:MSC-files/97770E2G/MSC», το οποίο περιλαμβάνει επισυναπτόμενο αρχείο με τη μορφή επιστολής και υποτιθέμενο αποστολέα την Microsoft.

Η επιστολή αυτή ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει κερδίσει ένα χρηματικό ποσό και τον προτρέπει να απαντήσει στο email αποστέλλοντας τα προσωπικά του στοιχεία. Η επιστολή φέρει λογότυπο της εταιρίας και υπογράφεται από υποτιθέμενο στέλεχός της.

Η Microsoft διευκρινίζει ότι η εταιρία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να τα διαγράψουν άμεσα.

Οι χρήστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.