XBLOG logo @2x

Microsoft: Διάψευση της δημοσίευσης της PREVX για το φαινόμενο της μαύρης οθόνης

Η Microsoft ενημερώθηκε πρόσφατα για τη δημοσίευση της βρετανικής εταιρίας PREVX, η οποία αναρτήθηκε στο site της στις 27 Νοεμβρίου 2009, αναφορικά με την εμφάνιση της μαύρης οθόνης στα λειτουργικά συστήματα Windows της Microsoft, μετά την εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων ασφαλείας της εταιρίας.

Η εταιρία, μετά από ενδελεχή έρευνα, διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό και παραπέμπει στο site της εταιρίας PREVX, η οποία έχει δημοσιεύσει ήδη την απολογία της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βρετανική εταιρία PREVX, μέσα από το site της, ανέφερε ότι οι χρήστες που εγκατέστησαν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας της Microsoft, ή που «έτρεξαν» προγράμματα αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού, ακόμη και της ίδιας της PREVX, ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μαύρης οθόνης στον υπολογιστή τους. Στη συνέχεια προέτρεπε τους χρήστες που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό που η ίδια ανέπτυξε προκειμένου να διορθωθεί το θέμα της μαύρης οθόνης του υπολογιστή.

Η PREVX δεν επικοινώνησε με την Microsoft η οποία αντιλήφθηκε το παραπάνω θέμα από το site της PREVX. Η Microsoft προχώρησε σε έρευνα για να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι εν λόγω ισχυρισμοί και κατέληξε ότι το φαινόμενο της μαύρης οθόνης δεν σχετίζεται με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας της.

Η PREVX επιβεβαίωσε την έρευνα της Microsoft και σε δημοσίευση της ζήτησε συγγνώμη, προτρέποντας τους χρήστες να εγκαθιστούν όλες τις ενημερώσεις ασφάλειας της Microsoft. Επιπλέον διευκρίνισε ότι το φαινόμενο της μαύρης οθόνης μπορεί να οφείλεται σε κακόβουλο λογισμικό ή σε λογισμικό τρίτης εταιρίας για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Microsoft, σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο,  δεν έχει λάβει κλήσεις σχετικά με το θέμα της μαύρης οθόνης.

Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι “τα λειτουργικά συστήματα Windows είναι απολύτως ασφαλή και ότι η Microsoft εργάζεται πυρετωδώς για την ασφάλεια των χρηστών καθώς αυτή αποτελεί πάντα ύψιστη προτεραιότητα της”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.