XBLOG logo @2x

Μία αλλιώτικη εφημερίδα

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε τα νέα της ημέρας, διαβάζοντας τα σε ένα μαυροπίνακα στο κέντρο της πόλης; Πρωτότυπο έτσι;

Η “Daily Talk” είναι μία αλλιώτικη εφημερίδα, όπου τα νέα της μέρας αναγράφονται με κιμωλία σε ένα μαυροπίνακα στο δρόμο της πόλης Μονρόβια στη Λιβερία.

Η διαφορετική αυτή εφημερίδα έγινε σύντομα η πιο πολυδιαβασμένη έκδοση στη Λιβερία, καθώς οι περισσότεροι Λιβεριανοί δεν έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους ενημέρωση.

Ο εμπνευστής αυτής της πρωτότυπης εφημερίδας Alfred J.Sirleaf αναφέρει: «Πολλοί κάτοικοι της πόλης δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε την αγορά μιας εφημερίδας, αλλά ούτε και την ηλεκτρική ενέργεια για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, έτσι σκέφτηκα έναν διαφορετικό τρόπο μεταφοράς της είδησης στον κόσμο με εντελώς ανέξοδο τρόπο από την πλευρά τους».

O Alfred ενημερώνει με ειδήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον μαυροπίνακα με κιμωλία. Για τις διεθνείς ειδήσεις πηγαίνει σε ένα internet café  για να αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους δικτυακούς τόπους, όπως το BBC, ενώ βασίζεται σε μία ομάδα εθελοντών για τις τοπικές ειδήσεις.

Στη συνέχεια μπαίνει σε ένα μικρό ξύλινο υπόστεγο στο πίσω μέρος του μαυροπίνακα, το “newsroom” και λίγο αργότερα βγαίνει και γράφει με κιμωλία τα νέα της ημέρας.

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της πόλης είναι αγράμματοι, ο Alfred δημιούργησε διάφορες εικόνες και αντικείμενα που συμβολίζουν μία είδηση.

Έτσι ένα μπουκάλι χρωματιστό νερό συμβολίζει την βενζίνη, ένα λευκό μαντίλι τον Ομπάμα και ένα μπλε κράνος τον ΟΗΕ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.