XBLOG logo @2x

Την Τρίτη στην Αθήνα η Μέρκελ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη η  Άνγκελα Μέρκελ για να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως ανακοινώθηκε από την γερμανική κυβέρνηση.

Η γερμανίδα καγκελάριος θα συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την κατάσταση στην Ελλάδα, την Ευρωζώνη αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η Καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις».

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα όσο θα διαρκέσει η παραμονή της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι Έλληνες πολίτες θα ετοιμάσουν θερμή υποδοχή στην γερμανίδα καγκελάριο διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που λαμβάνονται διαρκώς τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.