XBLOG logo @2x

Η Mercedes παρουσίασε το σπορ ηλεκτρικό SUV Generation EQ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτων Paris Motor Show το νέο της brand “EQ”. Το “EQ” προέρχεται από τα αρχικά του “Electric Intelligence,” που σημαίνει ότι υπό αυτή την επωνυμία θα λανσάρει όλα τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που “βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική που είναι αναπτυγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία.” Ονομάζεται Generation EQ και είναι ένα μοντέρνο SUV του οποίου η βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπου αμάξι, χάρη σε ένα σύστημα αρθρωτών εξαρτημάτων.

Το Generation EQ ακολουθάει τις σημερινές τάσεις στα πρωτότυπα μοντέλα και για αυτό αντικαθιστά τους πλευρικούς καθρέπτες με κάμερες και κρύβει τις χειρολαβές και τους υαλοκαθαριστήρες για να έχει ένα καθαρό αεροδυναμικό σχήμα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχεδιασμού Gorden Wagener, το design είναι μια επανερμηνεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Mercedes με σκοπό να θέσει ένα ξεχωριστό και νέο “electro-look” για την εταιρία. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει LED φωτάκια τόσο στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, όσο και στο εσωτερικό, καθώς μία υπερευρεία TFT οθόνη 24-ιντσών πίσω από το τιμόνι. Η οθόνη είναι αφής και παρέχει εύκολη πρόσβαση στο μενού το οποίο περιλαμβάνει τους χάρτες HERE.

Το Generation EQ διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα για κάθε άξονα, που μπορούν να παράγουν 300kW ενέργειας και έχουν αυτονομία 500 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, και στο μέλλον η εταιρία θέλει να της προσθέσει ταχεία φόρτιση για να μπορεί να κάνει 160 χιλιόμετρα με πέντε λεπτά φόρτισης. Ακόμη, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Generation EQ πηγαίνει από το 0 στα 96kph σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Η Mercedes ισχυρίζεται ότι το Generation EQ θα μπει σύντομα στην παραγωγή. Πέρα από το αμάξι, η εταιρία αποκάλυψε ότι θα αναπτύσσει ένα οικοσύστημα γύρω από το brand EQ το οποίο θα περιλαμβάνει “προϊόντα, υπηρεσίες, τεχνολογίες και καινοτομίες” σχετικά με τα ηλεκτρικά αμάξια για μια καλύτερη οδική εμπειρία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.