XBLOG logo @2x

Ανακοινώθηκε το προσιτό smartphone Meizu M3E με Yun OS

Η κινέζικη κατασκευάστρια Meizu ανακοίνωσε το νέο smartphone Meizu M3E το οποίο τρέχει το κινέζικο λειτουργικό σύστημα Yun OS. Ακολουθάει το design των υπόλοιπων κινητών της Meizu και έχει μεταλλικό unibody σώμα με διαστάσεις 153.6 x 75.8 x 7.9 χιλιοστά και βάρος 172 γραμμάρια.

Το Meizu M3E εξοπλίζεται με 5,5-ιντσών full HD IPS οθόνη, MediaTek MT6755 Helio P10 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3 GB LPDDR3 RAM, 32 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο κεντρικό κουμπί (mTouch 2.1). Τροφοδοτείται από μια 3,100 mAh μπαταρία η οποία φορτίζει από το 0% στο 50% σε μόλις 30 λεπτά χάρη στη τεχνολογία ταχείας φόρτισης.

Στο πίσω μέρος του κινητού βρίσκουμε μια 13-megapixels κάμερα με αισθητήρα Sony IMX258, διάφραγμα φακού f/2.2, 5P φακό και αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης (PDAF), ενώ στο μπροστινό μέρος έχει μια 5-megapixels κάμερα με διάφραγμα φακού f/2.0 και 4P φακό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τρέχει το Yun OS, ένα λειτουργικό σύστημα που ανέπτυξε η AliCloud, μια θυγατρική της Alibaba. Παρότι βασίζεται στο Android, χρειάστηκαν τρία χρόνια και 1,600 υπαλλήλους για να το αναπτύξουν. Αρχικά θα διατίθεται σε κινητά για την Κίνα, διαθέτοντας διάφορες κινέζικες υπηρεσίες προ-εγκατεστημένες, και αργότερα θα κυκλοφορήσει και στις δυτικές αγορές για να χτυπήσει το Android στο οποίο βασίζεται. Η Google “πολεμάει” το Yun OS και για αυτό το νέο smartphone της Meizu δεν θα διαθέτει το Play Store και άλλες υπηρεσίες της Google. Πάντως στο app store του λειτουργικού υπάρχουν πολλές πειρατικές εφαρμογές του Android, συμπεριλαμβανομένων και πολλών της Google.

Το Meizu M3E θα κυκλοφορήσει στη Κίνα με κόστος CNY 1,299, δηλαδή €175, σε διάφορα χρώματα (μαύρο, ασημί, μπλε, ροζ και χρυσό).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.