XBLOG logo @2x

Το MediaTek MT8516 είναι ένα chipset για… ψηφιακούς βοηθούς

Η γνωστή Ταϊβανέζικη κατασκευάστρια ημιαγωγών MediaTek έκανε τα αποκαλυπτήρια για ένα νέο chipset που δημιούργησε, το MediaTek MT8516, το οποίο δεν προορίζεται για φορητές συσκευές όπως τα υπόλοιπα της εταιρίας.

Το MediaTek MT8516 είναι σχεδιασμένο για τα έξυπνα ηχεία με ψηφιακούς βοηθούς, τύπου Google Home και Amazon Echo, ή «Voice Assistant Devices» (VAD) όπως τα ονομάζει η MediaTek. Το συγκεκριμένο chip έχει ήδη πάρει πιστοποίηση από τη Google ότι υποστηρίζει τη πλατφόρμα Android Things οπότε αναμένεται να τρέχει τη ψηφιακή βοηθό Google Assistant.

Στη καρδιά του MT8516 βρίσκουμε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex-A35 που λειτουργεί στα 1.3 GHz. Ο A35 είναι ο πιο ενεργειακά αποδοτικός επεξεργαστής της ARM, έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει τη κατανάλωση ενέργειας και το κόστος σε χαμηλά επίπεδα και βασίζεται στην αρχιτεκτονική 64-bit. Επίσης υποστηρίζει διάφορους τύπους μνήμης (LPDDR2, LPDDR3, DDR3, DDR3L και DDR4 RAM) αναλόγως τις απαιτήσεις της συσκευής.



Διαβάστε επίσης: Το Android Go είναι μια ελαφριά έκδοση του Android για πάμφθηνα smartphones


«Τα προϊόντα για το έξυπνο σπίτι μεγαλώνουν σε δημοτικότητα και η τεχνογνωσία της MediaTek κάνει τις συνδεδεμένες συσκευές εξυπνότερες, μικρότερες και λιγότερο ενεργοβόρες χωρίς να θυσιάζονται οι επιδόσεις,» είπε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Λειτουργικός διευθυντής της MediaTek, Joe Chen.

Η MediaTek έχει επίσης συμπεριλάβει κάποιες απαραίτητες επιλογές συνδεσιμότητας στο chipset, συμπεριλαμβανομένων των Wi-Fi 802.11 b/g/n και Bluetooth 4.0. Ακόμη, οι διεπαφές ήχου είναι ζωτικής σημασίας στα VADs, επομένως το MT8516 υποστηρίζει μέχρι 8 TDM κανάλια και 2 PDM εισόδους για να υποστηρίζει είσοδο ήχου από πολλαπλές πηγές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ακύρωση θορύβου και για τον εντοπισμό της πηγής του ήχου.

Το MediaTek MT8516 είναι πιστοποιημένο για το Android Things και αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει τα εργαλεία προγραμματιστών της Google που έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών για τη πλατφόρμα. Η MediaTek αναφέρει ότι οι πρώτες συσκευές που θα χρησιμοποιούν τη Google Assistant και το MT8516 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.