XBLOG logo @2x

MediaTek Helio P15: Επίσημα με οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 2.2GHz

Η MediaTek ανακοίνωσε το νέο chipset Helio P15 για τη δημοφιλή σειρά Helio που περιλαμβάνει τις ναυαρχίδες της εταιρίας στα chipsets για φορητές συσκευές. Το P15 είναι ο διάδοχος του P10 με μικρές βελτιώσεις στις επιδόσεις και στην διαχείριση της μπαταρίας.

Το MediaTek Helio P15 κουβαλάει έναν επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 2.2 GHz και χρησιμοποιεί τη διπύρηνη μονάδα γραφικών Mali-T860 MP2 η οποία είναι χρονισμένη στα 800 MHz. Το P10 έχει τον ίδιο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.0GHz και την ίδια GPU χρονισμένη στα 700 MHz.

Η κινέζικη κατασκευάστρια υπόσχεται 10% βελτίωση στις επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και καλύτερη διαχείριση ενέργειας. Τα Helio P15 chips θα παράγονται με τη διαδικασία TSMC 28nm όπως τα P10, οπότε δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές στην αυτονομία των κινητών.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την RAM που υποστηρίζει, αλλά φημολογείται ότι υποστηρίζει μονοκάναλη LPDDR3-933 μνήμη. Τέλος, το Helio P15 υποστηρίζει τα δίκτυα LTE Cat. 6. Δεν ανακοινώθηκε πότε θα αρχίσουν να κυκλοφορήσουν συσκευές που θα το χρησιμοποιούν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.