XBLOG logo @2x

Η Maserati ετοιμάζει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αμάξι

Η πασίγνωστή ιταλική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων, Maserati, ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ότι δουλεύει εντατικά επάνω σε αυτό. Η Maserati σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο της αμάξι πριν το 2020, ωστόσο ξεκαθαρίζει από τώρα ότι θέλει να δημιουργήσει ένα μοναδικό design.

Όπως δήλωσε στο Car and Driver, η Maserati δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει έναν ανταγωνιστή των αυτοκινήτων της Tesla Motors, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ποιότητα κατασκευής αυτών των οχημάτων είναι σαν ενός Γερμανικού κατασκευαστή στη δεκαετία του 1970.

Η Maserati είναι η τελευταία και πιο πρόσφατη αυτοκινητοβιομηχανία που εισέρχεται στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επομένως θέλει να λανσάρει κάτι διαφορετικό και πιο καινοτόμο, ανέφερε στέλεχος της εταιρείας. Η απόφαση αυτή είναι εντελώς λογική, αφού σε αυτή την αγορά δραστηριοποιούνται ήδη οι Audi, BMW, Jaguar, Infinity, Lexus, Mercedes-Benz και Volvo που εργάζονται στα δικά τους μοντέλα.

Τέλος, η εταιρία διευκρίνισε ότι πριν ξεκινήσουν να εργάζονται σε ένα πραγματικό ηλεκτρικό αμάξι, θα πρέπει να λύσουν ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουν τα τωρινά μοντέλα: το βάρος της μπαταρίας τους. Οι σημερινές μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι αρκετά βαριές και η Maserati σε καμία περίπτωση δεν θα θέλει να θυσιάσει τη ροπή και την ισχύς του αυτοκινήτου της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.