XBLOG logo @2x

Magntize: Η επαγγελματική σας κάρτα στο Internet

Πριν από λίγο καιρό ανακάλυψα το Magntize.com. Στην αρχή μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ακόμη social network για επιχειρηματίες, αλλά μετά από λίγα λεπτά κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό…

Αυτό το site σας προσφέρει την δυνατότητα να δημιουργήσετε την δική σας «ηλεκτρονική επαγγελματική κάρτα» ή ένα homepage και από εκεί να έχετε links σε όλα τα άλλα blogs/sites που σας ανήκουν.

Αυτή η υπηρεσία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για επιχειρηματίες, bloggers αλλά και για όσους θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους χώρο στο Internet.

Τι είναι το Magntize;

Η λειτουργία του Magntize είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα account δωρεάν και αυτομάτως θα δημιουργηθεί ένα subodmain με το username που έχετε επιλέξει. Το subdomain θα έχει την μορφή username.magntize.com.

Αφότου δημιουργήσετε το account σας, θα έχετε την δυνατότητα να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες για εσάς. Αυτές οι πληροφορίες θα εμφανίζονται και στο profile σας. Μπορείτε να γράψετε μία μικρή περιγραφή για εσάς, να προσθέσετε το βιογραφικό σας, τρόπους με τους οποίους μπορεί  ο κόσμος να έρθει σε επαφή μαζί σας, αλλά και συνδέσμους στα άλλα site σας. Επίσης έχετε την δυνατότητα, αν έχετε blog/twitter βέβαια, να εμφανίζεται το feed από το blog σας στο profile σας.

Ένα ολοκληρωμένο Magntize profile φαίνεται κάπως έτσι:

Magntize profile

Θα έχετε βέβαια την δυνατότητα να επιλέξετε και άλλα templates για το profile σας.

Πού χρειάζεται το Magntize;

Η χρησιμότητα του Magntize μπορεί να μην φαίνεται από την πρώτη στιγμή, αλλά είναι αρκετά μεγάλη.

  1. Αν είσαι blogger και διατηρείς πολλά ξεχωριστά blogs θα θες σίγουρα να έχεις μία αρχική σελίδα που να λες ποιος είσαι, αλλά και να έχεις links στα blogs σου. Αυτό ακριβώς μπορείς να το κάνεις μέσω του Magntize.
  2. Αρκετοί επαγγελματίες έχουν μικρές κάρτες, με την ειδικότητά τους και τα στοιχεία επικοινωνίας. Δεν θα ήταν χρήσιμο να υπήρχε και το αντίστοιχο σύστημα στο internet; Ένας χώρος για να «συστήνεις» ουσιαστικά τον εαυτό σου στο ευρύτερο κοινό;

Είναι δωρεάν;

Και ναι και όχι. Οι χρήστες έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο ειδών λογαριασμών. Τον δωρεάν και τον επαγγελματικό που κοστίζει 9 δολάρια τον μήνα. Με τον επαγγελματικό υπάρχει η δυνατότητα για custom domain, περισσότερα templates για να επιλέξετε, αλλά και μία mobile έκδοση του site προσβάσιμη από iPhone και iPod touch συσκευές.

Ποια η απόψή σας για αυτή την υπηρεσία αλλά και γενικότερα πιστεύετε ότι χρειάζονται τέτοιου είδους υπηρεσίες;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.