XBLOG logo @2x

Luciano Pavarotti (1935-2007)

Luciano PavarottiΤις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 6/9/2007 έφυγε από τη ζωή ο Λουτσιάνο Παβαρόττι. Ο γνωστός τενόρος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για τον καρκίνο στο πάγκρεας το καλοκαίρι του 2006 και έκτοτε είχε αποσυρθεί στη βίλα του στη Μόντενα της Ιταλίας, ακυρώνοντας όλες τις εμφανίσεις του. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κατάσταση της υγείας του είχει επιδεινωθεί.

Λουτσιάνο Παβαρόττι στη Βικιπαίδεια: Ο Λουτσιάνο Παβαρόττι (Luciano Pavarotti) ήταν Ιταλός τενόρος, ονομαστός για την δεξιοτεχνία του στους υψηλότερους φθόγγους της έκτασης του τενόρου.

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1935 στη Μοντένα της Ιταλίας. Ο πατέρας του ήταν αρτοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δάσκαλος φωνητικής και γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’50 αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής. Η σταδιοδρομία του άρχισε το 1961, όταν κέρδισε το διαγωνισμό Ρέτζο Εμίλια και τραγούδησε στην όπερα Πουτσίνι. Από τότε κατέκτησε το ιταλικό ακροατήριο. Το 1963 για πρώτη φορά εμφανίστηκε έξω από την Ιταλία, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Από εκεί άνοιξαν οι δρόμοι για την υπόλοιπη Ευρώπη. Το 1965 είχε πλέον εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας παντού τεράστια επιτυχία, προκαλώντας πρωτοφανή ενθουσιασμό. Τραγούδησε στις μεγαλύτερες όπερες. [συνέχεια]

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.