XBLOG logo @2x

Ποιος έχει το πρωτότυπο CD με τη Λίστα Λαγκάρντ;

Οι οικονομικοί εισαγγελείς εξέτασαν τον μετακλητό υπάλληλο του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος για πρώτη φορά, σε όλο αυτό το απίστευτο σίριαλ με τη λίστα Λαγκάρντ, φέρεται να παραδέχεται πώς κράτησε στα χέρια του το πρωτότυπο CD, που είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μετακλητός υπάλληλος φέρεται να δηλώνει πως έλαβε εντολή από τον υπουργό, τον κ. Παπακωνσταντίνου δηλαδή, να επιλέξει από το ψηφιακό CD τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά και του τα παρέδωσε. Εν συνεχεία ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να δηλώνει πως εντόπισε τα ονόματα, τα αντέγραψε και τα μετέφερε στον υπουργό, ενώ ξεκαθαρίζει πως από τότε ούτε ξαναείδε το CD ούτε έκανε πλήρες αντίγραφό του.

Πάντως, δεν διαφαίνεται, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, να διαβιβαστεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη το επίμαχο στικάκι (USB) με την νοθευμένη λίστα Λαγκάρντ στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να βρει «τα ίχνη» και «την διαδρομή» που διήνυσε.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται από εισαγγελικούς κύκλους ότι σύμφωνα με την γνωμάτευση των αρμοδίων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, όντως το επίμαχο στικάκι αναπαρήχθη (μεταγράφηκε) στις 8 Ιουλίου 2011. Όμως εμφανίζει το παράδοξο να καταγράφει ώρα μετεγγραφής 14:20 και ώρα τελευταίας αποθήκευσης 13:33, δηλαδή προηγήθηκε η αποθήκευση της μετεγγραφής. Κάτι όμως που τεχνικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονος προβληματισμός στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς για το αν πρέπει ή όχι να διαβιβάσουν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το επίμαχο στικάκι, καθώς οι προθεσμίες είναι αρκετά ασφυκτικές από την πλευρά της Βουλής. Και αυτό γιατί στις 17.1.2013 θα αποφασίσει αν θα συγκροτηθεί ή όχι προανακριτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.