XBLOG logo @2x

LG V20: Ανακοινώθηκε η κορυφαία ναυαρχίδα της LG

LG V20

Η LG κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας στην έκθεση IFA 2016 ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα LG V20 που κατατροπώνει το LG G5. Σε αντίθεση με το περσινό μοντέλο LG V10 έχει μίνιμαλ σχεδιασμό και είναι πλήρως κατασκευασμένο από το υλικό AL 6013, το οποίο στην ουσία είναι ένα ελαφρύ και πολύ ανθεκτικό κράμα μετάλλου για να αντέχει το κινητό στις πτώσεις και παράλληλα να σου δίνει την αίσθηση ότι πλήρωσες για κάτι πολύ ακριβό.

Ευτυχώς οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν, και το LG V20 ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα διαθέτει 5,7-ιντσών LCD οθόνη ανάλυσης 2560 x 1440 pixels (513 ppi), δευτερεύουσα οθόνη 24 χαρακτήρων με φωτεινότητα 68 nits (στο V10 ήταν 14 χαρακτήρων με φωτεινότητα 35 nits), Qualcomm Snapdragon 820 chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή 64-bit, Adreno 530 μονάδα γραφικών, 4 GB μνήμη RAM, 64 GB χωρητικότητα τεχνολογίας UFS 2.0 με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD κάρτας έως 2 TB, αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και αποσπώμενη μπαταρία χωρητικότητας 3,200 mAh με υποστήριξη της τεχνολογίας Quick Charge 3.0 για ταχύτατη φόρτιση.

LG V20 sound

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του LG V20 είναι ο ήχος. Το κινητό είναι το πρώτο στον κόσμο που ενσωματώνει 32bit HiFi Quad DAC, το οποίο εγγυάται απαράμιλλη ποιότητα ήχου με χρήση ανάλογων ακουστικών υψηλής ωμικής αντίστασης, δυνατότητα ρύθμισης του ήχου σε 75 επίπεδα και υποστήριξη όλων των “lossless” φορμάτ ήχου (βλ. FLAC). Επίσης, προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα εγγραφής ήχου σε υψηλότατη ποιότητα 24bit/192kHz (FLAC). Ακόμη, η LG σου δίνει δώρο ακουστικά B&O Play μαζί με την αγορά του smartphone.

Περνώντας σε ένα ακόμη δυνατό κομμάτι του V20, η LG φέτος αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερα με δύο αισθητήρες στο πίσω μέρος, όπως στο G5. Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 16-megapixels με διάφραγμα f/1.8 και φακό 75°, ενώ η δευτερεύουσα προσθέτει αισθητήρα 8-megapixels με διάφραγμα f/2.4 με ευρυγώνιο φακό 135°. Η LG εγγυάται άψογες ευρυγώνιες λήψεις και φοβερή ακρίβεια στην αυτόματη εστίαση.

Το κινητό χρησιμοποιεί το νέο υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Steady Record 2.0 της Qualcomm που συνδυάζει την ηλεκτρονική σταθεροποίηση με τη βοήθεια του γυροσκοπίου και την ψηφιακή σταθεροποίηση που βασίζεται στην ανάλυση της εικόνας. Το αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση και η ρύθμιση των θέσεων των αντικειμένων για να μην υπάρχει κούνημα ή κίνηση στην φωτογραφία.

LG V20 camera

Παραμένοντας στο κομμάτι της κάμερας, το V20 διαθέτει ακόμη υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης που συνδυάζει τις τεχνολογίες LDAF (Laser Detection AutoFocus), PDAF (Phase Detection AutoFocus) και Contrast AutoFocus. Η πρώτη τεχνολογία είναι βοηθάει στις λήψεις σε εσωτερικούς χώρους και συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η δεύτερη στις λήψεις σε εξωτερικούς χώρους και κινούμενα αντικείμενα, και η τρίτη παρέχει διορθώσεις στην εστίαση για ένα πιο καθαρό αποτέλεσμα.

LG V20 video tracking

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι για την λήψη βίντεο υπάρχει η τεχνολογία tracking focus η οποία αναγνωρίζει το κινούμενο αντικείμενο που θέλουμε να τραβήξουμε και “κλειδώνει” σε αυτό η εστίαση για ένα ομαλότερο βίντεο. Για τα βίντεο, η κορεάτικη κατασκευάστρια έχει ενσωματώσει οκτώ εφέ και υπόσχεται καθαρή εγγραφή ήχου, ακόμη και σε συνθήκες με πολύ έντονο εξωτερικό θόρυβο, χάριν στην υψηλή ποιότητα των μικροφώνων του LG V20.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι ιδανική για selfies επειδή έχει ανάλυση 5-megapixels, ευρυγώνιο φακό 120° και διάφραγμα f/1.9. Οι φωτογραφίες της είναι 34% φωτεινότερες από αυτές του LG V10.

LG V20 multitask

Το λειτουργικό σύστημα του LG V20 είναι το Android 7.0 Nougat, και μάλιστα είναι το πρώτο στον κόσμο που λανσάρεται με το Android 7.0 Nougat. Είναι επίσης το πρώτο που διαθέτει την λειτουργία «In apps» της Google για αναζήτηση δεδομένων μέσα σε εφαρμογές μέσω του Google. Να θυμίσουμε ότι το Nougat, μεταξύ άλλων, φέρνει υποστήριξη παράθυρων εφαρμογών και καλύτερη αυτονομία.

Τέλος, το σώμα του έχει διαστάσεις 159.7 x 78.1 7.7 χιλιοστά και βάρος 174 γραμμάρια. Είναι 24% πιο ανθεκτικό από το πλαστικό, σύμφωνα με την εταιρεία, και είναι το πρώτο εξολοκλήρου μεταλλικό smartphone με αποσπώμενο πίσω κάλυμμα για άμεση αντικατάσταση της μπαταρίας. Όλα αυτά ακούγονται τέλεια, όμως η LG έκανε το ίδιο λάθος με την Samsung: σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, το κινητό δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και έτσι δεν θα μπορούμε να το αγοράσουμε, όπως το Note 5 πέρσι. Στην Κορέα θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο σε μαύρο, ασημί και ροζ χρώμα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.