XBLOG logo @2x

Η LG έβαλε εσκεμμένα το Snapdragon 821 στο LG G6, δεν φταίει η Samsung

Σύμφωνα με τις φήμες, η Samsung έκλεισε μια συμφωνία με τη Qualcomm έτσι ώστε να μπορεί μόνο αυτή να χρησιμοποιεί το Snapdragon 835 μέχρι το καλοκαίρι. Δηλαδή θα ήταν η μοναδική κατασκευάστρια που θα έβγαζε τώρα μια ναυαρχίδα με αυτό τον επεξεργαστή, το Galaxy S8, αναγκάζοντας τις υπόλοιπες κατασκευάστριες να επιλέξουν ένα άλλο chip ή να κυκλοφορήσουν το κινητό τους μετά το S8.

Παρόλα αυτά, απ’ ότι φαίνεται το LG G6 δεν ενσωματώνει το παλιότερο chipset Snapdragon 821 επειδή η Samsung είχε κλείσει μια συμφωνία με τη Qualcomm. Η LG είχε τη δυνατότητα να επιλέξει το 835 για το G6, αλλά προτίμησε το 821.

Μιλώντας στην έκθεση MWC 2017 στη Βαρκελώνη, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Qualcomm, Keith Kressin, είπε: «Διάβασα τις ίδιες φήμες – δεν υπάρχει τίποτα αποκλειστικό σε κάποιον κατασκευαστή. Κάθε κατασκευαστής πρέπει να πάρει μια απόφαση για τα προϊόντα του βασιζόμενος σε διάφορους παράγοντες.»

Η LG ίσως επέλεξε τον Snapdragon 821 για να μπορέσει να λανσάρει πιο γρήγορα απ’ όλες το LG G6. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ναυαρχίδες, το LG G6 είναι έτοιμο να βγει στην αγορά και η εταιρία θα μπορούσε να το κυκλοφορήσει πριν τις 29 Μαρτίου που θα ανακοινωθεί το Galaxy S8.

Η Samsung πάντως δεν είναι η πρώτη κατασκευάστρια που θα ανακοινώσει κινητό με Snapdragon 835. Η Sony ανακοίνωσε ήδη το Xperia XZ Premium, ενώ η ZTE παρουσίασε ένα concept phone στην MWC με αυτό το chip.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.