XBLOG logo @2x

Επίσημη απάντηση: Το LG G5 δεν είναι πλαστικό

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το LG G5 δεν αποτελείται μόνο από αλουμίνιο όπως διαφημίζει η LG, αλλά και από ένα άλλο υλικό το οποίο καλύπτει το αλουμίνιο. Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι πλαστικό, ωστόσο η LG έδωσε επίσημη απάντηση ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα.

«Αυτό που βλέπετε εκεί είναι αστάρι, δεν είναι ένα πλαστικό κάλυμμα. Όπως γνωρίζετε, το αστάρι χρησιμοποιείται για να δέσει το χρώμα με το αλουμίνιο, υλικό το οποίο χρησιμοποιήσαμε για την κατασκευή του σώματος του LG G5. Το κράμα αλουμινίου που χρησιμοποιήσαμε είναι γνωστό ως LM201b και αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Βιομηχανικής Τεχνολογίας της Κορέας για χρήση σε αυτοκίνητα και αεροσκάφη. Το LM201b, σε αντίθεση με το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται σε άλλα smartphones, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό ενώ συνεχίζει να είναι ελαφρύ. Βρήκαμε τρόπο να κρύψουμε τις γραμμές της κεραίας στο εσωτερικό του αλουμινίου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνονται αισθητοί και καλύψαμε το LM201b με αστάρι και βαφή με μια διαδικασία γνωστή ως microdizing.

Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι ένα προϊόν δεν είναι μεταλλικό, εάν εμπλέκεται η βαφή. Είναι σαν να λέμε ότι τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα δεν είναι μεταλλικά, εφόσον έχουν βαφεί. Πληροφοριακά, ακόμη και το μέταλλο που είναι ανοδιωμένο θα ξυθεί. Η διαδικασία μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά επιτύχαμε αυτό που επιθυμούσαμε, ένα μεταλλικό φινίρισμα που είναι ανθεκτικό και ελαφρύ. Δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι το οποίο ήδη γινόταν. Από πότε αυτό είναι κακό πράγμα;»

Μπορείτε να δείτε εδώ εικόνες και βίντεο με το γδαρμένο πίσω μέρος του G5.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.