XBLOG logo @2x

LG G5: Το πρώτο εμπορικό κινητό με modular σχεδιασμό

Η LG ανακοίνωσε στην έκθεση τεχνολογίας MWC 2016 τη ναυαρχίδα LG G5 η οποία είναι το πρώτο εμπορικό κινητό στον κόσμο με αρθρωτό (modular) σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι το κάτω μέρος του κινητού βγαίνει (μαζί με τη μπαταρία) για να τοποθετήσει ο χρήστης ένα άλλο αξεσουάρ. Για αρχή η LG ανακοίνωσε το αξεσουάρ LG Cam Plus για τους φωτογράφους το οποίο διαθέτει κουμπί λήψης και κουμπί για ζουμ, το Bang & Olufsen DAC που προσφέρει καλύτερο ήχο και ένα με μπαταρία 1,100mAh για αύξηση της αυτονομίας του G5. Περισσότερα αξεσουάρ θα δούμε αργότερα από την LG και από άλλες κατασκευάστριες.

Το Bang & Olufsen DAC Magic Slot και το Cam Plus Magic Slot:

Το LG G5 ενσωματώνει 5,3-ιντσών οθόνη ανάλυσης Quad HD (2560×1440 pixels), Qualcomm Snapdragon 820 chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή, 4 GB μνήμη RAM, Adreno 530 μονάδα γραφικών, 32 GB χωρητικότητα (επεκτάσιμη με κάρτες microSD), 2,800 mAh μπαταρία η οποία φορτίζει μέχρι το 80% μέσα σε μόλις 35 λεπτά (χάρη στη τεχνολογία ταχείας φόρτισης Quick Charge 3.0 της Qualcomm), NFC, αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και θύρα USB Type-C.

Για τις φωτογραφίες και τα βίντεο η LG τοποθέτησε στο LG μια 16-megapixels κάμερα με φακό 75 μοιρών και δύο αισθητήρες στο πίσω μέρος για ευρυγώνιες λήψεις. Η μπροστινή κάμερα είναι ιδανική για selfies αφού διαθέτει έναν 8-megapixels φακό 135 μοιρών.

Το G5 τρέχει το Android 6.0.1 Marshmallow με τη τελευταία έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της LG το οποίο έχει πιο στρογγυλεμένα εικονίδια σε σχέση με του LG G4 και δεν υπάρχει το συρτάρι εφαρμογών (όλες οι εφαρμογές βρίσκονται στην αρχική οθόνη). Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που δεν συναντάμε σε πολλά smartphones είναι η λειτουργία ‘Always-On’ που διαθέτει, η οποία αφήνει συνεχώς ανοιχτή την οθόνη δείχνοντας την ώρα και βασικές ειδοποιήσεις. Ακούγεται ενεργοβόρο, όμως η εταιρία αναφέρει ότι καταναλώνει μόλις το 0,8% της συνολικής διάρκειας ζωής της μπαταρίας ανά ώρα. Υπάρχει και το Daylight Mode για βελτιωμένη ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Το αξεσουάρ για τη μπαταρία:

Το LG G5 θα κυκλοφορήσει στις αρχές Απριλίου σε γκρι, ροζ και χρυσό χρώμα. Θα κυκλοφορήσει μαζί με τα νέα υψηλής ποιότητας Bluetooth ακουστικά LG Tone Platinum και τη θήκη Quick Cover. Η θήκη διαθέτει κάλυμμα στο μπροστινό μέρος με ‘παραθυράκι’ για να ανοίγει η οθόνη (όπως στις προηγούμενες θήκες των LG G3/G4), όμως και αυτή ξεχωρίζει γιατί διαθέτει επιφάνεια αφής και ο χρήστης μπορεί να απαντάει στα τηλέφωνα ή να ρυθμίζει το ξυπνητήρι χωρίς και να ανοίγει το κάλυμμα. Η LG ενσωμάτωσε στη θήκη ένα γυαλιστερό μεταλλικό φινίρισμα προσδίδοντας πολυτέλεια στην εμφάνισή της για μέγιστη συνέπεια με το G5.

Ακολουθούν τα επίσημα βίντεο του κινητού:





Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.