XBLOG logo @2x

Η LG παρουσίασε «έξυπνο ψυγείο» με Windows 10

Η LG παρουσίασε στην IFA 2016 ένα πρωτότυπο «έξυπνο ψυγείο» το οποίο παράλληλα είναι και… σύγχρονος υπολογιστής!

Το ψυγείο αυτό ονομάζεται Instaview Door-in-Door και διαθέτει δύο πόρτες. Η αριστερή πόρτα δεν έχει κάτι ασυνήθιστο, όμως η δεξιά διαθέτει ένα τζάμι το οποίο μετατρέπεται σε οθόνη υπολογιστή και δείχνει τα Windows 10.

Η οθόνη είναι ημιδιάφανη με διαγώνιο 29 ίντσες. Ο υπολογιστής του ψυγείου διαθέτει Intel Atom επεξεργαστή, 2 GB μνήμη RAM και τρέχει την πλήρη έκδοση των Windows για να μπορείτε να βλέπετε συνταγές, να κρατάτε σημειώσεις, να χρησιμοποιείτε την Cortana, να ακούτε μουσική μέσω του ηχείων του ή να βλέπετε πληροφορίες για μια πιο υγιεινή ζωή. Φυσικά μπορείτε να κάνετε ό,τι κάνετε και σε έναν κανονική υπολογιστή, όμως η οθόνη και η έλλειψη του φυσικού πληκτρολογίου και του ποντικιού δεν προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Να σημειώσουμε ότι η LG έχει αναπτύξει επίσης εφαρμογές για τα Windows οι οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις εξελιγμένες δυνατότητες του ψυγείου, και διαθέτει για παράδειγμα κλείδωμα για παιδιά, ηχητική ειδοποίηση για όταν κάποιος το ανοίγει, έλεγχο της θερμοκρασίας και δυνατότητα προσθήκης ψηφιακών stickers πάνω στα φαγητά με σημειώσεις (πχ πότε λήγουν).

Πέρα από τον υπολογιστή, το Instaview Door-in-Door διακρίνεται για την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, την εξαιρετική αντοχή και τον λιγότερο θόρυβο. Δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει αλλά σίγουρα φαίνεται για την ναυαρχίδα της εταιρίας και θα κοστίζει πολλά λεφτά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.